Ülkemizdeki üniversiteler verdikleri eğitim ve vizyon ile ülkemizin dört bir yanında yaşayan vatandaşların akademik yeterliliğini yukarı çıkıyor ve aynı zamanda da bilimsel çalışmaları ile birlikte dünya ile rekabet edebilecek zihinlerin yetişmesine öncü oluyor. Bu konuda ülkemize ve ilimize katkı sağlayan Yalova Üniversitesi, bünyesindeki öğrencilerin ve ildeki vatandaşların bilime olan ilgilerinin artması için çalışmalar gerçekleştiriyor. Üniversite bu kapsamda son haftalarda ilgi çekici ve merak uyandırıcı bir uygulamayı hayata geçirdi.

Yalova’daki kurum ve kuruluşlar arasında en faal resmi sosyal medya hesaplarından biri olan Üniversite, her gün yaptığı paylaşımla o günün hava sıcaklığı ile birlikte bilim tarihinde önemli yer edinmiş olay ve icatları hatırlatıyor. Üniversite son olarak 22 Ağustos tarihinde yaptığı paylaşımla ünlü Amerikalı mucit Philo Farnsworth’un televizyonu 1927 yılında icat ettiğini hatırlattı.

Üniversite, bilim tarihinin en özel olaylarının hatırlatarak hem ülkedeki bilimsel bilgi açlığın bir nebze de olsa giderilmesini sağlıyor hem de bilimsel merakın yeşermesinde öncü oluyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yeni Vakıf Eğitimlerine Başladı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yeni Vakıf Eğitimlerine Başladı

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel