SPOR

Yalova Tenis Kent Kupası Sonuçlandı

Yalova Belediyesi, Yalova Gençlik Meclisi, Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Tenis Spor Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği “Yalova Tenis Kent Kupası” önceki gün sonlandı. İlk kez düzenlenen turnuva, Adnan Menderes Mahallesi, Şehit Yaşar Kuş Caddesi Nehir Sokakta bulunan Yalova Tenis Spor Kulübü kortlarında gerçekleştirildi. 6 Temmuz Perşembe günü başlayan organizasyonda 18 Yaş Altı Tek Kadın, Tek Erkekler, Tek Kadınlar ve Çift Erkeklerde Yalovalı tenisçiler, turnuvada ilerleyebilmek için kıyasıya mücadele gösterdi.

9 Temmuz Pazar günü yapılan final karşılaşmaları sonucu şampiyonlar belli oldu. 18 Yaş Altı Tek Kadınlarda Elif Naz Sarıcı, rakibini 6/1, 6/0 ile yenerken, Tek Erkeklerde ise Gökay Şimşek, rakibini 6/3, 6/2 skoruyla geçerek şampiyonluğa ulaştı. Tek Kadınlarda Seval Açış Otaner rakibini 6/1, 6/2’lik skorla yendi ve Çift Erkeklerdeki Final maçında Yasin Gülbahçe ile Selami Yıldız 6/2, 7/5’lik skorla rakibi 2-0 ile geçerek şampiyonluğa ulaştılar. Kazanan sporculara kupaları, 19 Temmuz Yalova’nın Kurtuluşu kapsamında yapılacak etkinliklerle birlikte Heykel’ de kurulacak sahnede verilecek.

4 yıldır Yalova Tenis Kulübü Başkanlığını yapan Ünsal Kıran, Yalova Kent Kupası hakkında Yalova Gazetesine açıklamalar yaptı. Kıran, “Düzenleyenlere teşekkür ederim. Spor bakımından Yalova’ya yapılan bütün yatırımlar, gençlere kötü alışkanlıklardan kurtarmak için mükemmel bir fikir olarak dönüyor. Burada da ne kadar insan geliyorsa o kadar mutlu oluyoruz. Spor her şeyden insanları alıkoyuyor, bütün kötü alışkanlıklardan… 60’ın üzerinde sporcumuz katıldı. Bu Yalova için çok çok güzel bir olay” dedi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel