Müdür Karakuş’tan Hayırlı Olsun Ziyareti Müdür Karakuş’tan Hayırlı Olsun Ziyareti

Bu önemli hizmetin tanıtımı için Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir lansman toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Yalova İl Sağlık Müdürü Osman Karakuş, Yalova Özel Atakent Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömürcan Akkurt, Yalova Özel Atakent Hastanesi Başhekimi ve Medikal Direktör Dr. Bilgin Yurdakul, Yalova Özel Atakent Hastanesi Genel Müdürü Hasan Topal, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, hastane çalışanları ve davetliler katıldı.
Toplantıda konuşan Yalova İl Sağlık Müdürü Osman Karakuş, evde sağlık hizmetlerinin özellikle yaşlı ve hareket kısıtlılığı olan hastalar için büyük bir önem taşıdığını belirterek, bu hizmetin Yalova’da ilk kez özel bir hastane tarafından sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yalova Özel Atakent Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömürcan Akkurt ise hastane olarak yenilikçi sağlık hizmetlerini Yalovalılara sunmaya devam edeceklerini vurguladı.
Yalova Ozel Atakent Hastane Ilk Evde Saglik Hizmet (2)“İlk evde bakım hizmetleri birimini faaliyete geçirmiş bulunmaktayız” 
Yalova Özel Atakent Hastanesi Başhekimi ve Medikal Direktör Dr. Bilgin Yurdakul da yaptığı konuşmada, evde sağlık hizmetlerinin hastaların yaşam kalitesini artırmada önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Yurdakul, “2017 yılından itibaren Akkurt’un bünyesinde faaliyet gösteren Yalova Özel Atakent Hastanesi yaklaşık 20 bin metre kapalı alan, yoğun bakımlar dahil 150 yatak kapasitesine sahip, 55 hekim 145 sağlık personeli ve toplam 400’e yakın sağlık çalışan personeliyle Yalova’ya katma değer sağlayan, Yalova’nın değerli bir markası haline gelmiştir. 2018 yılında Atakent Orhangazi Cerrahi Tıp Merkezi, 2019 yılında Atakent Gemlik Tıp Merkezi ve 2021 yılında da Kocaeli Özel Atakent Cihan Hastanesi ile atılım ve büyümesine devam eden Atakent Sağlık Gurubu, sağlık alanında yenilikçi ve öncü olma çalışmalarına devam ediyor. İlk zamanlarından beri mensubu olduğum bu kurum Yalova Özel Atakent Hastanesi modern alt yapısı, tüm yeniliklere adapte edilen ekipmanlarıyla çevre iller, hatta yurt dışı dahil olmak üzere, geniş bir yelpazeye kaliteli ve modern hizmet götürmeyi amaç edinmiştir. Yenilikçi çalışmalarımızın son örneği olarak Yalova’da özel hastaneler dahilinde ilk evde bakım hizmetleri birimini faaliyete geçirmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda hastaneye gelemeyecek vatandaşlara evde verilebilecek her türlü sağlık hizmetlerini kaliteli ve profesyonel bir şekilde sunmak amaçlarımız arasındadır. Sağlığımızın gülümseyen yüzü Atakent, beklentilerinizi daha da yükseltmeye devam etmek için tüm gücü ve imkanlarıyla bundan sonra da çalışmalarına devam edecektir” diye konuştu.
Yalova Ozel Atakent Hastane Ilk Evde Saglik Hizmet (4)“Yalova, eğitim düzeyi yüksek yaşlı nüfusuna sahip”
Ardından sahneye gelen Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Karakuş açıklamalarında, “Yalova, eğitim düzeyi yüksek yaşlı nüfusuna sahip. Dolayısıyla Yalova’da evde sağlık hizmetleri çok büyük önem taşıyor. Sağlık kamusal ve özel noktasında ayrılmamalı. Yalova’ya doktor gelmesi bakımından birbirimize rakip olmadan katkı sunmalıyız. Evde sağlık ekibinin farkındalığı ve yaklaşımı mutlaka farklı olmalı. İnşallah Atakent bu ruhla bugüne kadar ayakta kalmış. Bundan sonra da evde sağlık hizmetleriyle bu ruhla icra edeceğini düşünüyorum. Çünkü sağlık sadece tek yönlü değildir. Sağlık köklerini fark eden insanların tarih yazdığı sahnedir. Biz hekimler tarihi ve coğrafyayı çok iyi bilen insanlarız. Yaşlılar bizim tarihimiz. Yaşlıların vücudu bizim coğrafyamız. Biz onlara bakarak geleceğimiz inşa edecek bir gurubuz” dedi.
Muhabir/ Rümeysa Şahin 

Yalova Ozel Atakent Hastane Ilk Evde Saglik Hizmet (5)

Muhabir: Rümeysa Şahin