2023 yılının Mayıs ayında gerçekleşen ihale sonrası yüklenici firma olan Akçe İnşaat, 24 Derslikli Yalova Lisesi ve Kapalı Spor Salonu’nun çalışmalarına başlamış, çıkarılan hafriyatın uzun bir süre taşınamaması sebebiyle çalışmalarda gecikmeler yaşanmıştı. Sorunun çözülmesinin ardından çalışmalar hız kazanırken, edinilen bilgilere göre çatı hariç kaba inşaatın tamamlanmasına 2 aylık bir zaman kaldı. Yetkililer herhangi bir sorun oluşmaması halinde bu süre zarfında kaba inşaatı tamamlayacaklarını belirtti.

Yalova Lise Yapim Asama Yukselis Son Durum (3)

Yalova Lisesi yeni binasındaki çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Her ilde o ille özdeşleşen okullar vardır. Yalova Lisesi de bu ilin simgelerinden birisi olarak ilin tarihinde çok önemli bir yere sahip. Geçmişi olan, kültürü olan, tarihi olan, Yalova'da yetişmiş birçok insanın hatıralarının olduğu bir okuL Dolayısıyla Yalova Lisesi il için çok büyük bir öneme sahip. Ancak depreme dayanıksız olduğu için bir süre önce lisenin binasını yıkmak zorunda kaldık. Yalova Lisesi'nin küllerinden yeniden doğmasını sağlamak adına devletimize yapılan başvurular sonrasında okulumuz yatırım programına alınmıştı.

Ortaokul Öğrencilerine Sunum Yapıldı Ortaokul Öğrencilerine Sunum Yapıldı

Bununla ilgili ödenek sağlandı, arsa ile ilgili problemler çözüldü, zemin etudü, zemin iyileştirme çalışmaları yapılıyor ve 12 Mayıs 2023 tarihinde de İl Özel İdaremiz aracılığı ile bu binanın ihalesi gerçekleştirildi. Bundan sonraki süreçte ise muteahhit firma bu binayı 600 işgünü gibi bir sürede bitirecek. Bu bina teslim edildiğinde halen başka yerlerde öğrenim goren Yalova Lisesi öğrencilerimiz yapılan Yalova Lisesi binasına geri dönecekler. Yalova Lisemiz kısa bir aranın ardından ilimize yeniden hizmet etmeye başlayacak. Bizim amacımız burada sadece bir bina inşa etmek değil Bizim amacımız Yalova'nın simgelerinden birisi haline gelen Yalova Lisemizi yeniden küllerinden doğan başarılı bir lise haline getirmek. Yalova'nın hatıralarında Yalova Lisesi'nin çok ayrı bir yeri var” dedi.

Yalova Lise Yapim Asama Yukselis Son Durum (1)

Kaynak: Haber Merkezi