Geçtiğimiz ay boyunca Yalova’nın en önemli gündem maddelerinden biri olan Yalova Kent Konseyi 7. Dönem Seçimli Olağan Genel Kurulu’nun ilk olarak 26 Eylül Perşembe günü yapılacağı açıklanmış, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in çağrısı ile seçimler 3 Ekim Perşembe gününe ertelenmişti. Uzun zamandır merakla beklenen Yalova Kent Konseyi 7. Dönem Seçimli Olağan Genel Kurulu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda saat 15:00 itibariyle toplanan delegelerin oyları sonucu belli oldu. 

Başkan Adaylığı için öne çıkan son dönem Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, İş İnsanı Kenan Engin, Yalovalı Müzisyen Ali Çolakoğlu, Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yalova Şube Başkan Yardımcısı Halit Okan kıya sıya mücadele etti. 

Mustafa Kandemir’den Teşekkür! Mustafa Kandemir’den Teşekkür!

Yalova Kent Konseyi Secimler Sonuc Baskan Belli Oldu Haber (1)

1. Tur seçimleri sonucu hiçbir aday 3'te 2 çoğunluğu sağlayamadı. Ali Çolakoğlu 1. Tur seçimlerinin ardından bir diğer aday  Mustafa Kandemir lehine adaylıktan çekildi. 2. Tur seçimlerinde toplam 228 kişilik delegeden 115 kişilik salt çoğunluk arandı. 2. Turdaki oylamanın ardından hiçbir aday 115 sayısına ulaşamamasına rağmen 2. turda en fazla oy alan ikinci isim olan Mustafa Kandemir'in seçimlerden çekilmesinin ardından 3. Tur seçimleri açık oylama usulü gerçekleştirildi ve salondaki delegelerin oylarıyla Kenan Engin, Yalova Kent Konseyi Başkanı oldu. 

1. Tur Seçim Sonuçları: 
Kenan Engin: 80 Oy
Mustafa Kandemir: 53 Oy
Nurten Anıl Kalyoncu: 33 Oy
Ali Çolakoğlu: 31 Oy
Halit Okan: 5 Oy
Boş: 2 Oy
Geçersiz: 1 Oy

2. Tur Seçim Sonuçları:
Kenan Engin: 101 Oy
Mustafa Kandemir: 75 Oy
Nurten Anıl Kalyoncu: 15 Oy
Boş: 3 Oy

Yalova Kent Konseyi Secimler Sonuc Baskan Belli Oldu Haber (7)

Yalova Kent Konseyi Secimler Sonuc Baskan Belli Oldu Haber (4)

Yalova Kent Konseyi Secimler Sonuc Baskan Belli Oldu Haber (5)

Yalova Kent Konseyi Secimler Sonuc Baskan Belli Oldu Haber (6)

Yalova Kent Konseyi Secimler Sonuc Baskan Belli Oldu Haber (3)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel