Yalova Belediyesi Park Bahçe Fidanlığı, şehrin yeşil dokusunu güçlendirmeye devam ediyor. Belediyeye ait fidanlıkta üretilen dış mekân bitkileri, şehrin sokak ve parklarını süslüyor. Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren fidanlık, sürdürülebilir şehircilik hedefleri doğrultusunda önemli rol oynuyor.

Yalova Belediye Park Bahce Personel Fidan Yetistirme (3)Gürel, “Çalışmalarımızı ‘Yeşil Yalova’ Mottosuyla Sürdürüyoruz”

Yurtta ve Yalova’da Hava Durumu Yurtta ve Yalova’da Hava Durumu

Fidanlığın Yalova’nın yeşil alanlarına yaptığı katkıyı vurgulayan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, fidanlıkta üretim sürecinin de belediyenin özkaynaklarıyla yürütüldüğünü bildirdi. Başkan Gürel, “Yalova Belediyesi olarak, ‘Yeşil Yalova’ mottosuyla yürüttüğümüz çalışmalarımız doğrultusunda fidanlığımızda yetiştirdiğimiz süs bitkileri, şehrimizin parklarını ve sokaklarını renklendiriyor. Bu projelerle, hem şehir estetiğini artırıyor hem de çevre bilincini güçlendiriyoruz. Hep birlikte, daha yemyeşil ve daha güzel bir Yalova için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Peyzaj Teknikeri Eyüp Fidan ise fidanlıkta üretilen dış mekan bitkileri hakkında bilgi verdi. Fidan; Taflan, Arap Yasemini, Kaleidoscope Abelia ve Phormium gibi çeşitli süs bitkilerinin burada yetiştirildiğini belirtti.

Yalova Belediye Park Bahce Personel Fidan Yetistirme (2)

Kaynak: Haber Merkezi