Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü(YABİS), 2023’teki başarılarına 2024’te de devam etti. Yalova’yı katıldığı her organizasyonda başarıyla tamamlayan kulüp bu yıl +40, +55, +60’ın yanı sıra 19-34 yaş kategorilerinde şampiyonluk ipini göğüsledi.
Gayretli ve özverili çalışmalarının sonucunda şampiyon olan YABİS Kulübü Başkanı Harun Ertuğrul kaptanlığındaki yönetimin isabetli kararları ve antrenör Metin Bektaş önderliğindeki çalışmaları sonrası 2024 yılı genel klasman 40+55+ ve 60 + yaş Master kategorilerinde Türkiye şampiyonu oldu.
Geçtiğimiz Pazar günü ise Denizli’de yapılan Granfondo yarışlarında ise elit bayanlar kategorisi genel klasmanda Beyza Ersan ile şampiyonluk kupalarına 1 kupa daha eklemiş oldu.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Isparta yarışında Bireysel 55+ yaş kategorisinde Zafer Yalın  Türkiye birincisi olurken İbrahim Kesman ise birçok rakibini geçerek 60+ yaş kategorisinde Yalova Bisiklet Yildizler Yabis 2024 Yil Kategoriler Master Yaris Sampiyon (3)2024 yılı Türkiye üçüncülüğünü kaptı.
Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü ise Genel klasman Master takım kategorisinde puanına puan katarak 3 kategoride Türkiye birincisi olup şampiyonluğunu tescilledi.
YABİS Başkanı UCI lisanslı Milli sporcu Harun Ertuğrul,” Kulüp antrenörümüz ve Milli sporcumuz olan Metin Bektaş’ın fedakarlık gösterip uğraşarak bizleri buralara getirmesinden dolayı mutluyuz, zaten kendisi de camiamızın başarılı ve sevilen bir siması olduğu için bizleri de o şekilde centilmen ve sportmen olarak yetiştirdi, buradan kendisine teşekkür ederim. Gerek Türkiye Bisiklet Federasyonu gerekse özel yarışlar olan Granfondo’lar ve diğer kurumların düzenlediği yarışlara kulübün sporcuları ve yöneticileri ile ekip olarak gidiyoruz. Ekip başarısına inanan bizler sporcu arkadaşlarımın ülkede ses getiren ve Yalova adını hafızalara kazıyan başarıları ile moral buluyoruz. Yalova bisiklet konusunda şanslı bir il, bizler bunun bilinci ile çalışıyor ve gençlere de bisiklet sporunu sevdirmeye çalışıyoruz. Sağlıklı nesillerin gelişmesi hedefimiz olup aramıza katılan güçlü isimlerle de ekibimizi şimdiden Türkiye'nin parmakla gösterilen sayılı takımları arasına sokmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar çoğu kulübün başaramadığı bir başarıya imza atarak Her 2 yarışta 12 sporcumuzla 6 kupa ve 41 madalya aldık. En genci 19 en yaşlısı 71 yaşında olan 60 sporcumuzla Türk bisiklet sporuna katkı sağlıyoruz. Her yarışta mutlaka kürsü yapıp dönüyoruz. Bizlere destek için kulübümüze sponsor olan Burak Denizcilik sahibi Bektaş Demir kardeşime ayrıca buradan teşekkür ederim bu başarımız inşallah geniş kitlelerde ses getirecektir. Ayrıca 52 kurumla çalışan bizlerin yanında olmak isteyen herkese kapımızın açık olduğunu söylemek isterim. Son olarak şunları söylemek istiyorum. Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü artık bir marka olmuştur. Ayrıca Türkiye Bisiklet Federasyonunda kulübümüzü temsil edeceğimiz için mutluyuz. Bu durum Yalova'mız ve bizler için gurur vericidir. Bu başarılardan sonra yurdumuzdan birçok sporcu çıkaracağımıza ve milli formayı giyecek sporcularında kulübümüzden yetişerek ülkemize değer katacağına eminim” dedi.

Tugay Şirzat Yılmaz, Sırbistan Süper Ligi’nde Tugay Şirzat Yılmaz, Sırbistan Süper Ligi’nde

Yalova Bisiklet Yildizler Yabis 2024 Yil Kategoriler Master Yaris Sampiyon (5)Yalova Bisiklet Yildizler Yabis 2024 Yil Kategoriler Master Yaris Sampiyon (2)

Kaynak: Haber Merkezi