Başkan Kendir Ankara’daki Toplantıya Katıldı! Başkan Kendir Ankara’daki Toplantıya Katıldı!

Son olarak sahipsiz sokak hayvanları için kanun değişikliği için toplandıktan sonra 30 Temmuz Salı günü itibariyle tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Meclis Başkanı Numan Kurtuluş’un çağrısı ile olağanüstü olarak toplandı. Toplantıda, Gezi Parkı davasından hapis yatan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkında konu alındı. 
Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık’ın konuşmasının ardından AK Parti Milletvekili Alpay Özalan’ın meclis kürsüsüne gelerek saldırıda bulunması sonrası istenmeyen görüntüler ortaya çıktı ve aralarında kadın milletvekillerinin olduğu birçok kişi yaralandı. 
Yalova Chp Vekil Tbm Can Atalay Oturum Kavga Aciklama (2)Toplantıya katılan bir diğer isimlerden biri Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan oldu. Becan toplantıya ve yaşananlara ilişkin görüşlerini resmi sosyal medya hesabından paylaştı. Becan paylaşımında, “Şerafettin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna yönelik Anayasa Mahkemesi kararının okunması ve bu konuya dair CHP TBMM grubumuzun da imzasıyla verilen genel görüşme açılmasına dair oylamada Kabul oyumu kullandım.  Hatay’ın seçilmiş milletvekili Can Atalay için bir araya geldiğimiz Olağanüstü TBMM Genel Kurulu'nda çıkan kavga sonucu Gazi Meclisimize kan bulaştı. Bir daha böyle görüntülerin yaşanmaması dileğiyle şiddetin her türlüsünü kınıyorum” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Haber Merkezi