Dr. Aydoğdu: “Normal Doğumun Hem Anne Hem Bebek Üzerine Çok Olumlu Etkileri Vardır” Dr. Aydoğdu: “Normal Doğumun Hem Anne Hem Bebek Üzerine Çok Olumlu Etkileri Vardır”

Dünya Sağlık Teşkilatı (DST), yaşın ilerlemesiyle birlikte görülme sıklığı artan kalp ve damar hastalıklarının her üç kişinin birinin ölümünde sorumlu olduğunu geçtiğimiz yıllarda açıklamıştı. İnsan ölümlerinin büyük bir kısmına sebep olan kalp rahatsızlıklarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla Dünya Kalp Günü 29 Eylül tarihinde çeşitli etkinlikle kutlandı. Bu etkinlikler Yalova’da da gerçekleştirilerek devam etti.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Merkez Toplum Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezi çalışanları, Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan Engelsiz Kafe’nin önünde stant kurdu ve Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında farkındalığa imza attı. Gerçekleştirilen bu etkinlikler kapsamında vatandaşların bel çevresi ölçümü yapılırken, kilo fazlası vatandaşlara uyarlar yapıldı ve broşür dağıtıldı.

Yalova Il Saglik Mudurluk Merkez Toplum Sagligi Dunya Kalp Gunu Stant Brosur (5)Yalova Il Saglik Mudurluk Merkez Toplum Sagligi Dunya Kalp Gunu Stant Brosur (4)Yalova Il Saglik Mudurluk Merkez Toplum Sagligi Dunya Kalp Gunu Stant Brosur (2)

Kaynak: Haber Merkezi