Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından alınan Kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasından muaf tutulması kararına tepki gösterdi.

Akkim, Yazar Dr. Serkan Karaismailoğlu’nu Yalova ile Buluşturacak Akkim, Yazar Dr. Serkan Karaismailoğlu’nu Yalova ile Buluşturacak

Kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasından muaf tutulması kararının federasyona sorulmadan alındığını ifade eden Ulutürk, “Ülke genelindeki tüm üyeler bu karara ciddi şekilde tepkili. Bu karar bakanlık tarafından bu meslek grubunu temsil eden ve toplamda 122 odası ve yaklaşık 200 bin üyesi olan bir meslek kuruluşu durumundaki Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu’na sorulmadan alındı. Biz bu konuda federasyon olarak bizim fikrimize de danışılmasını isterdik. Bu elbette ki federasyon olarak bizi ve temsil ettiğimiz oda ve üyelerimiz de son derece rahatsız etmiştir. Bu konuda son derece tepkili olduğumuz söylemek çok da abartı olmaz. Yalova Berberler ve Kuaförler Odası adına da konuşmam gerekirse bizde Yalova’da bu kararı benimsemiyoruz. Ancak bakanlık bir karar almış. Biz de bunu uygulamaktan başka bir durumda değiliz” dedi.
 

Kaynak: Haber Merkezi