Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF) 2024-2025 sezonu için uygulanacak katılım payı, harç ve bedelleri geçtiğimiz günlerde duyurdu.  Buna göre yeni sezonda Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Semt77 Yalovaspor lige katılım ücreti olarak 1 Milyon 200 Bin TL, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi(TKBL)’nin gedikli ekibi HDI Sigorta Yalova VİP ise 200 Bin TL ödemesi gerekiyor.

Yalovaspor Basketbol, Süper Lig Hazırlıklarını Hızlandırdı Yalovaspor Basketbol, Süper Lig Hazırlıklarını Hızlandırdı

Yalova Turkiye Basketbol Federasyon Lig Katilim Pay Harc Bedel Rakam (1)Her iki temsilcimizde 1 Temmuzda başlayan ve 12 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar katılım paylarını yatırmak zorundalar.

Basketbol Süper Ligi(BSL), Kadınlar Basketbol Ligi(KBSL), Türkiye Basketbol Ligi(TBL), Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi(TKBL), Türkiye Basketbol 2. Ligi(TB2L), Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi(EBBL), Kadınlar Basketbol Ligi(KBBL), Basketbol Gençler Ligi(BGL)’nde yerli oyuncular için basketbolcu sözleşme ve lisans tescil bedeli alınmayacak.

Yalova Turkiye Basketbol Federasyon Lig Katilim Pay Harc Bedel Rakam (1)-1BSL’de 7 yabancı oyuncuya kadar kulüpler basketbolcu sözleşme ve lisans tescil bedeli ödemeyecek. Ancak sonrasında kulüpler 8. Oyuncu için 500 Bin TL, 9 ve 10. Oyuncu için 1 Milyon 200 Bin TL, 11 ve 12. Oyuncular için TBF’Ye ödeme yapmak zorunda kalacak.  TKBL’de ise ilk iki yabancı oyuncu için kulüpler ücret ödemeyecek. Üçüncü yabancısı için 100 Bin TL, dördüncü yabancısı için ise 150 Bin TL ücreti TBF’ye yatırmak zorunda olacak. Ara transfer ücretleri ise BSL’de 100 Bin TL, KBSL ve TBL’de 40, TKBL’de ise 20 Bin TL olarak açıklandı.

Kaynak: Haber Merkezi