Uludağ Elektrik, Geleceğe Yeşil Bir Miras Bırakıyor Uludağ Elektrik, Geleceğe Yeşil Bir Miras Bırakıyor

Çöken yol ile gündemden düşmeyen ve çevre güvenilirliği tartışmalara sebep olan Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yaklaşık 3 aydır arka kısmında devam eden su akıntısının sebebinin su şebekesinden kaynaklandığı tespit edildi.

Geçtiğimiz aylarda Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Coruk, İnşaat Yüksek Mühendisi ve Geoteknik Uzmanı Yunus Çömlekçioğlu, Yalova Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Burak Cangir ve Yönetim Kurulu Üyesi Jeoloji Mühendisi Soner Çam, çökme yaşanan bölgede ve hastane çevresinde yaptıkları detaylı inceleme sonrasında çöken yolun onarılması için yapılacak çalışmaları değerlendirirken, 3 aydır devam eden su akıntısından numune alarak sızıntının kaynağının tespit edilmesi için girişimlerde bulunmuştu.

Yapılan incelemenin ardından su akıntısının hastanenin altından geçen su şebekesinde oluşan çatlak nedeniyle meydana geldiği tespit edildi. Sorunun tespit edilmesinin ardından hastane arkasındaki su şebekesindeki çatlak onarıldı ve su sızıntısının önüne geçildi. Yaşanabilecek diğer sıkıntılar için rutin kontrollerin ve bakım çalışmalarının devam edeceği belirtilirken Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmetlerin aksamaması ve çevre güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi.

Yalova Egitim Arastirma Hastane Guney Cephe Duvar Su Sizinti Sebeke Uzman Heyet Degerlendirme (3)

Kaynak: Haber Merkezi