Yeni sezonda birçok defa kürsü yapan kulüp hafta sonunda da geleneği bozmadı Sivas’ta yapılan Türkiye Şampiyonası’nda zamana karşı yol yarışlarından büyük zaferle ayrılmayı başardı.

Başar Acar, Tuba Demir’i Ağırladı Başar Acar, Tuba Demir’i Ağırladı

Katıldıkları her organizasyonda “Yalova” adını başarıyla duyururken yoğun yarış temposu içinde genç bisiklet sporcuları da yetiştirip klasmanına yıldızlar kategorisini de eklemeyi başardı. Altınova Belediyesi’nin destekleriyle Sivas’ta 6 madalya alıp 2 kategoride ise takım halinde 1. olurken Türkiye şampiyonluğunu şimdiden garantiledi ve çıtayı yükseltti.

Kulüp Başkanı UCI lisanslı Milli sporcu Harun Ertuğrul,” Sivas’ta yapılan Türkiye Şampiyonası zamana karşı ve yol bisikleti yarışlarında değişik kategorilerde güçlü isimlerle kulübümüzü temsil ettik. Cumartesi günü yapılan zamana karşı yarışında 55+ yaş kategorisinde Zafer Yalın 1. olurken Salih Bahadır Düner 2.’lik kürsüsünde yer aldı, aynı gün yine aynı parkurda 60+ yaş kategorisinde İbrahim Kesman 3. oldu. 2. gün ise 70 kilometre olarak yapılan yol yarışında 55+ yaş kategorisinden Zafer Yalın tüm rakiplerini geride bırakarak 1.lik kürsüsünde yerini aldı. Aynı kategoride yarışan Osman Şirin ise 3.’lük madalyasına hak kazanırken ve yine aynı parkurda 60+ yaş kategorisinden İbrahim Kesman ise 3. oldu. Bizler kulüp olarak başarılara imza atarken bizlere destek olan Altınova Belediye’mize, kulüp yönetimi ve forma sponsorumuz olan Burak Denizciliğe ayrıca teşekkür ederiz. Gerek Türkiye Bisiklet Federasyonu organizasyonları gerekse özel yarışlar olan Granfondo’lar ve diğer kurumların düzenlediği yarışlara kulübümüzün sporcuları ve yöneticileri ile ekip olarak gidiyoruz, ekip başarısına inanan bizlerin ve sporcu arkadaşlarımın ülkede ses getirip Yalova adını hafızalara kazıyan başarıları ile moral bulurken Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen etaplı ve puanlı yarışlara katılmaya gayret ediyoruz. Yalova ve onun ilçesi olan Altınova’mız turizm açısından ve bisiklet konusundan şanslı bir konumdadır. Bizler bunun bilinci ile hiç durmadan çaba gösterip gençlere de bisiklet sporunu sevdirmeye çalışıyoruz, sağlıklı nesillerin gelişmesi hedefimiz olup aramıza katılan güçlü isimlerle de ekibimizi şimdiden Türkiye'nin parmakla gösterilen sayılı takımları arasına sokmaya çalışıyoruz. Son olarak şunları söylemek istiyorum. Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü Türkiye’de artık bir marka olmuştur. Bu durum Yalova'mız ve şirin ilçesi Altınova için gurur vericidir. Bizlere başarının devamı için gerekli olan nedir diye soracak olursanız bisiklet sporcularımıza ve kulübümüze destek olunurken bisiklet sporuna herkesin gönül verip katılması ve bunun sonucu olarak Yalova ve Altınova’dan birçok sporcu çıkaracağımıza ve Milli formayı giyecek sporcu sayımızın da kulübümüzden yetişip ülkemize değer katacağına eminim” dedi.

Yalova Sivas Bisiklet Turkiye Sampiyon (5)Yalova Sivas Bisiklet Turkiye Sampiyon (4)Yalova Sivas Bisiklet Turkiye Sampiyon (2)Yalova Sivas Bisiklet Turkiye Sampiyon (1)

Kaynak: Haber Merkezi