En düşük emekli aylığını 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını da öngören, ’Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kanuna göre; yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine ödenen 10 bin lira olan en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkartılacak.

Bu çerçevede SGK’dan yapılan açıklamada "2024 Temmuz ödeme dönemi itibariyle en düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL’ye yükseltildi. Fark aylık ödemelerinizi 7 Ağustos 2024 tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz" denildi.

Yalovalı Borsa Takipçilerinin Dikkatine Yalovalı Borsa Takipçilerinin Dikkatine

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi ile sendikalı memurlar 641,81 lira Toplu Sözleşme İkramiyesi almasına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

SGK'nın yaptığı bir diğer açıklama ise "Kurumumuz ile kamu ve özel bankalarının yer aldığı 14 banka arasında “Emekliler Yılı” kapsamında protokol imzalandı. Yapılan iş birliğiyle bankalar; banka/kredi kartı kullananlara özel indirim, fırsat, promosyon ve kampanya imkanlarını sağlayacak." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi