TERMAL

Sevencan Kitabını Acar’a Hediye Etti

Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, Tarihçi yazar Muhsin Sevencan’ı makamında konuk etti. Sevencan, "Beşinci Kol Faaliyetlerinin Hedefindeki Sultan 2. Abdülhamid Han" adlı kitabını da Acar’a hediye etti.

Tarihçi yazar Muhsin Sevencan, Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Sevencan, kaleme aldığı "Beşinci Kol Faaliyetlerinin Hedefindeki Sultan 2. Abdülhamid Han" adlı polisiye romanını Başkan Acar'a hediye etti ve kitap hakkında detaylı bilgi paylaştı.

Termal’in Osmanlı döneminde, özellikle de Sultan Abdülhamid Han döneminde çok önemli bir sağlık merkezi olduğunu vurgulayan Başkan Acar, ilçenin tarihi köşklerinin ve kültürel mirasının da bu dönemde inşa edildiğini hatırlattı. Acar, Sevencan’ın romanının bu tarihi dönemi konu almasının çalışmayı daha da ilgi çekici hale getirdiğini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Acar, "Muhsin Sevencan hocamızın Termal’i de içeren bu değerli eserini bizlere hediye etmesinden büyük onur duyduk. Kendisine ve kıymetli büyüğümüz Kenan Baş’a nazik ziyaretleri ve hediyeleri için teşekkür ederiz," ifadelerini kullandı. Sevencan, romanını imzalayarak Başkan Acar'a takdim etti.