EĞİTİM

Şenliğe Binin Üzerinde Katılım!

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Yalova Bilim Şenliği“ başarıyla tamamlandı.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programınca desteklenen, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve 17 Ekim Perşembe günü açılış töreni ile başlayan “Yalova Bilim Şenliği“ tamamlandı. Bu yıl birincisi düzenlenen Yalova Bilim Şenliği, 50 atölye ile bilim severleri bir araya getirerek büyük bir başarıya imza attı.

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve atölye liderlerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, bilim ve teknolojinin yaygınlaştırılmasına önemli bir katkı sağladı. Şenlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan 50 farklı atölyede 50 etkinlik gerçekleştirildi. Toplumun hemen her kesimine yönelik gerçekleştirilen etkinliklere yaklaşık 1000’in üzerinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi uygulamalı olarak katılım sağladı. Öğrencilere liderlik yapan yaklaşık 400’ün üzerinde öğretmen şenlik alanını ziyaret etti.

Bilim Şenliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fikir Atölyesi ile birlikte 44 atölye, 11 rehber,1 proje yürütücüsü,1 uzman ve 1 sağlık personeli olmak üzere toplamda 58 kişilik bir ekip görev aldı. Projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm paydaşlara; Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fikir Atölyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Yalova AFAD, Kocaeli Bilim Merkezi ile Dene Yap Atölyesine teşekkür edildi.