Yalova’nın birçok bölgesinde sarı çizgilere park eden araçlar, sarı çizgiler üzerine veya yakınına bırakılan objeler, esnafların işgal ettikleri sarı çizgiler için yeterince duyarlı olunmadığını görülüyor. Engelliler için ayrılan park alanlarının engelli vatandaşlar harici park eden araçlar, sarı çizgiler üzerine konulmuş motorlar, arabalar ve masa sandalyeler, tabelalar, engellilerin hareket alanını kısıtlıyor. Engeli ile yaşamaya çalışan vatandaşların zorluklarına bir zorluk daha eklenmesine neden oluyor.

Sari Cizgi Engelli Park Yeri

 Zabıta ekiplerinin ve trafik polislerinin yeterince denetim yapmaması insanlara rahat hareket alanı sağlıyor. Caydırıcı bir ceza yöntemi ve yeterince denetim olmadığı sürece Yalova’da uzun soluklu bu manzara ile karşılaşılacak gibi. Engelli vatandaşlar için oluşturulan alanlara karşı Yalova’da yaşayan vatandaşların daha duyarlı olması lazım. Erişilebilir şehirler kapsamında oluşturulan alanlarda duyarlılık göstermeyen vatandaşlar tarafından, Yalova erişilebilirlik konusunda sınıfta kalmaya devam ediyor.

Sari Ciizgi

Sarı Çizgi Nedir Ne İşe Yarar?

Sarı çizgiler, görme engellilerin günlük hayatlarında başka insanlara bağlı olmadan bir yerden bir yere gidebilmelerini sağlayan en önemli yollardan biri. Görme engelli vatandaşlar, baston eğitimleri sayesinde bu sarı çizgileri kullanarak gün içerisinde gitmek istedikleri yerlere kolayca ulaşabiliyor. Sarı çizgiler üzerinde ki işaretler, görme engelli vatandaşlar için rahat hareket alanı sağlıyor ve kullandıkları baston sayesinde bu çizgiler üzerinde özgürce hareket edebiliyorlar. Yalova’nın bu konuda daha duyarlı olması ya da  denetimlerin sıkılaştırılıp cezaların daha keskin şekilde belirlenmesi gerekiyor.

Yalova’da Gözaltına Alındı Yalova’da Gözaltına Alındı

Motor Sari Cizgi

Sari Cizgi Yalova

Sari Cizgi

Muhabir: Duygu Saral