Geçtiğimiz 2023 yılının Haziran ayında Yalova İl Emniyet Müdürü olarak atandıktan sonra başarılı çalışmalara imza atan Salih Gözüm, geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla çıkan kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğüne çekilmişti. Yalova kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanan bu kararın perde arkası ortaya çıktı. Müdür Gözüm’ün geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ​Daire Başkanı olarak vekaleten atandığı ortaya çıktı.

Yalova’da Kucağında Çocukla Cip Süren Kadına Bin 380 lira Ceza Yalova’da Kucağında Çocukla Cip Süren Kadına Bin 380 lira Ceza

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’ın İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü olarak atamasının gerçekleşmesinin ardından bir önemli kurumun müdürlüğünü yapan ismin daha üst düzey bir göreve getirilmesi, Yalova’nın büyük görevler öncesi basamak olduğu yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Salih Gözüm Kimdir?

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Salih Gözüm,  Erzurum İli Horasan ilçesinde dünyaya geldi. 1990 yılında İstanbul Polis Koleji akabinde 1994 yılında Polis Akademisinde öğrenimine devam etti.1998 yılında Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Askerlik görevini 1999-2001 yılları arasında yedek subay olarak yerine getirdi. Genel Hizmet ve Terörle Mücadele alanlarında, Sudan'da Birleşmiş Milletler Barışı  Koruma  Gücü ve Afganistan NATO Misyonlarında görev aldı. 1.Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ederek 01.06.2023 tarihli Bakanlık Onayıyla Vekaleten Yalova İl Emniyet Müdürü olarak atandı. 03.06.2023 tarihinde Yalova İl Emniyet Müdürü olarak göreve başladı. Müdür Gözüm, 15.08.2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne çekildi ve vekaleten Siber Suçlarla Mücadele ​Daire Başkanı olarak ataması gerçekleştirildi.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel