Yaz aylarının gelmesi ile birlikte ülkemizin çeşitli noktalarında her yıl olduğu gibi orman yangınları çıkıyor. Bu yangınların büyük bir çoğunluğu fazla büyümeden kontrol altına alınsa da bir kısmı ise yayılarak bilançonun ağırlaşmasına sebep oluyor. Orman yangınlarının çıkmasının önlemek amacıyla yetkililer, vatandaşlara çağrı yapsalar da bu olumsuz durumlar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yalova Tesvikiye Mahalle Pinik Ormanlik Alan Ihmal Yangin Sondurme Uyari (2)-1Yalova’nın en gözde doğa ve deniz turizm yerlerinden biri olan Teşvikiye Beldesi geçtiğimiz gün büyük bir facianın eşiğinden kurtuldu. Belde sınırları içerisindeki İstiklal Mahallesi mevkiindeki ormanlık alanda piknik yapan kimliği belirsiz şahıslar, yangın çıkmasına sebep oldu. Gelen ihbarın ardından Teşvikiye Belediyesi’nin İtfaiye Müdürlüğü personelleri yangın büyümeden kontrol altına aldı ve söndürme çalışmalarına başladı.

Teşvikiye Belediyesi konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, “Bugün istiklal mahallesi mevkiinde piknik yapan bir grubun sebep olduğu yangın tehlikesini büyümeden engelledik. Artan sıcaklarla birlikte oluşabilecek yangın riskini önlemek adına tüm halkımızdan ve ziyaretçilerimizden duyarlı ve dikkatli olmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İstihdam Masası Çalışıyor! İstihdam Masası Çalışıyor!

Kaynak: Haber Bülten