5 Kilometrelik Yatay Mağarayı Keşfederek Belgeselini Çektiler 5 Kilometrelik Yatay Mağarayı Keşfederek Belgeselini Çektiler

Yalova’da yaşayan vatandaşlar, Yalova’nın farklı bölgelerinde görev yapan yöneticilere karşı ifade özgürlüğünü kullanarak eleştiriler getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılan son yorumlardan biri ise Süleymanbey Mahallesi’nde ikamet eden Armağan Özen isimli Yalovalı’dan geldi. Özen, mahalledeki sorunlar hakkında uzun zamandır şikayetler aldığını belirterek mahallenin 25 yıldır muhtarlığını yapan Mustafa Kandemir’e eleştiriler getirdi.

Yalova Suleymanbey Mahalle Muhtar Icraat Elestiri Sitem (2)“İfade özgürlüğü hakkım var”

Süleymanbey Mahallesi ile ilgili kendisine gelen yorumlar ve şikayetler sebebiyle kişisel fikirlerini açıklamanın artık kaçınılmaz olduğunu söyleyen Özen, “Bugün bana yakın bir akrabamdan sağlık ocağı ile ilgili fotoğraf atıldı. Bizim niye iki katlı küçük güzel bir binada sağlık ocağımız yok denildi. Bende şöyle dedim. Muhatap ben değilim mahallemizde 25 yıldır görevde olan ve son seçimde yine kazanan muhtarımız var dedim. Ona söyleyin dedim” ifadelerini kullandı. Mahallede yaşayan vatandaşların eleştirileri olduğunu belirten Özen, “Bu son seçimde bir reklam anlaşması yaparak ve muhtar adayı çıkarak sosyal medya hesaplarımdan paylaşımlar ve sahada çok sayıda esnaf tanıdık filan mahallemizde hiç bir şey yapılmıyor eleştirileri ile karşılaştım. Gerçeklik payı var tabi ki...
Her ne kadar en yakın komşum olsa da muhtarlık kimliği ile ilgili tabi ki de benim ifade özgürlüğü kullanma hakkım olduğunu düşüyorum bir mahalle sakini olarak. Çünkü demokrasilerde söz hakkı ve eleştiri yapma, eleştirilere seçilenlerin tahammül etme sorumluluğu vardır. Yanlışlıkları görüp doğruları uygulamak için” dedi.

Sorunları Maddeler Halinde Saydı!

Yerel seçimden önce veya sonra mevcut problemlerin son 25 senedir çözülemediğini dile getiren Özen, “Sağlık ocağı meselesi, balıkçıların olduğu sokakta balık kokusu, trafik akışı ile ilgili sorunlar,  bazı sokaklarda ışıkların yapılmaması ile ilgili sorunlar, toplanma alanı yok, çocuk parkı yok, köy minibüslerinin terminale yönlendirilmesi girişimi yok. Bunun gibi çok sorunlar mahallemizde olup yıllardır çözüme kavuşmadı. Bunların oluşacağını ve yapılacağına da inancım yoktur” şeklinde konuştu. Muhtarın hep protokolde olmak istediğini söyleyerek sitem eden Özen, “Sosyal medya hesaplarından hep resmi ve protokol fotoğrafları ile ilgili dışında veya resmi ziyaretlere il dışına çıkma panel ve konferanslara katılma dışında mahallemize bugün şunu veya bugün bunu kazandırdık diye bir paylaşım göremedim. Şimdi lütfen kusura bakmasın bunlar gerçekler” ifadelerini kullandı. Yerel seçimlerin ardından muhtara hayırlı olsun demek amacıyla randevu talebi ettiğini ancak bu istediğini sonuçsuz kaldığını söyleyen Özen, “Yanında duran hanımefendi tarafıma ise yoğunluktan dolayı randevu vermediğini söyledi. Bu olayın asıl aslı ise, seçim zamanında benim reklam yaptığım ve herkesin benim reklam anlaşmalarına açık olduğum yazıyı bilerek, kendilerinin tarafıma hiç şekilde reklam isteği olmamıştır. Başka adayın reklamına kırıldığını düşünüyorum ama eğer öyle düşünüyor ise çok yanlış ve demokrasi sadece kendisinden ibaret olduğunu düşüyordur. Bu tabi ki doğru bir bakış açısı değildir” dedi.

“Muhtarlar haşa peygamber değildir”

Mahalle muhtarının 5 dönemdir görev yaptığını hatırlatarak koltuğunun etkisinde kalmış olabileceğini dile getiren Özen, “Mesela başka bir akrabam Kılıçköy muhtarlığı yapmış 3 dönem de bırakıp giden nedime er yengem… İstese aday olsa hala olurdu ama bıraktı. Muhtarlık koltuğu sadece nedime er den ibaret değildir. Değişim olsun başka isimlerde olsun diyerek demokrasi tarihine girmiştir. Artık ben 34 yaşında biri olarak, tanınan birisi ve kamuoyunda dikkat çeken birisi olarak ister akrabam, ister komşum ister dostum olsun doğruları konuşmak taraftarıyım. Eleştiriler her zaman doğruları bulma yoludur. Kötü bir şey değildir. Muhtarlar haşa peygamber değildir. Ayetle gelen varlıklar değildir. Onlar da eleştirilere açık olduklarını ve mahallesinde ne gibi sorunlar var ise çözme yoluna girecek olan kişilerdir. Ben yine her ne kadar muhtarımız randevu talep ettiğim halde vermese de ben kırılmadım. Kişisel olarak asla hiç bir olumsuz düşüncem yoktur. Bu fikirlerim yazılarım eleştirilerim sadece mahallemle ilgili ifade özgürlüğümün yazıdır. Tekrardan seçilmiştir saygı duyuyorum tabi ki halk oy vermiştir. Kendisini biraz düşünmeye davet eder muhtarlığında başarılar diliyorum” diyerek açıklamasını bitirdi.

Kaynak: Haber Merkezi