Altınova Belediyesi’nin kültür ve tarih gezileri devam ediyor. Altınova Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşları, Sakarya taraklı, Bolu Göynük ve Ankara Beypazarı ilçelerini kapsayan kültür ve tarih gezisi düzenleyecek.
Başvurular Belediyeye
Altınova Belediyesi; Sakarya taraklı, Bolu Göynük ve Ankara Beypazarı ilçelerini kapsayan kültür ve tarih gezisi düzenleyecek. Tarih ve Kültür Turumuza katılmak isteyen ilçe halkının başvurularını 21 Kasım 2023 Salı - 8 Aralık 2023 Cuma günü 08.30-17.00 saatleri arası Altınova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılması gerekmekte.
Gezi, ücretsiz
Gezinin aralık ayı içerisinde haftada 3 gün gerçekleştirileceğini ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, ““Ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz gezilerimize ülkemizin önemli tarihi ve kültürel bölgelerini kapsıyor. Vatandaşlarımızı bu gezilerimize katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.
TARAKLI
Sakarya’nın en gözde ilçesi Taraklı; eski adı ile “Dablar” olan Taraklı, Hellenestik dönemde “Bytinia” adını alan bölgenin içinde bulunduğu bilinmektedir. Hisartepe’de bulunan iki sarnıç zaman dilimini MÖ. Bin ile MÖ. 2000 arasını işaret etmektedir. Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde bahsedildiği üzere İlçede halkın şimşir kaşık ve tarak yapması nedeniyle adının Yenice Tarakçı olarak anıldığı belirtilmektedir. Bu isim zamanla halk dilinde Taraklı olarak değişmiştir.
GÖYNÜK
Göynük, Bolu yöresine ilk yerleşenlerin Bebrikler olduğu sanılmaktadır. Bebrikya adıyla anıldığı sanılan bu yöreye M.Ö. 8.yüzyıldan sonra batıdan gelen Bithynialılar yerleşmiştir. Göynük’ün bilinen en eski adı “Koinon Gallicanon”’dur. İlçe Türk beyliklerinin, Bizans, Roma ve Osmanlı medeniyetlerinin yerleşim bölgesindedir. Akşemseddin Hazretleri’nin Türbesi Göynük’te bulunmaktadır. Türbe, 1464 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır.
BEYPAZARI
Ankara’nın ilçesi olan Beypazarı, toprakları pek çok eski uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Beypazarı’nın Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde değinmeden geçemediği tarihi önemi, bu farklılıklarla beslenmiştir.
Osmanlı Devleti'nin toprak rejimi ve askeri sisteminin bel kemiğini oluşturan tımarlı sipahi Merkezleri'nden birisi olan Beypazarı, yöredeki sipahi beyine ve ticari, ekonomik hayatın yoğunluğuna istinaden Beğ Bazarı şeklinde adlandırılmıştır.