2023-2024 sezonunda Süper Liginde mücadele eden HDI Sigorta Yalova Ortopedikler Spor Kulübü(YOSK)’nde ki performanslarıyla dikkat çeken Onur Ayhan Eroğlu ve Salim Kurşun bu başarılarını Milli takımla da perçinledi.
İspanya’da organize edilen IWBF Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Şampiyonası'nda Onur Ayhan Eroğlu ve Salim Kurşun arkadaşlarıyla birlikte Avrupa üçüncülüğünü kazandı. Ay-Yıldızlılar grup sürecini 5 galibiyet ve 1 mağlubiyetle tamamladıktan sonra yarı finalde Almanya ile karşılaştı. Türkiye bu maçı 2 sayı farkla 49-47 kaybedince üçüncülük maçına kaldı. YOSK’un yıldızlarından Onur Ayhan Eroğlu bu karşılaşmada 11 sayı atarken, 5 ribaunt ve 3 asist yaptı. Salim Kurşun ise süre almadı.
“Dünya Şampiyonası Vizesi Aldık”
Üçüncülük maçında Türkiye’nin rakibi İtalya oldu. Millilerimiz organizasyondaki son maçına Mehmet Payam, Abdulkerim Gökpur, Onur Ayhan Eroğlu, Arda Albayrak ve Bilal Mert Taşoğlu beşlisiyle başladı.
İlk çeyreği 18-9 üstün kapatan Ay-Yıldızlılar devreye de 37-21 önde girmeyi başardı. Üçüncü çeyrekte Türkiye skoru 54-38’e getirdi. Final periyotunda İtalya etkili olmasına karşın U23 Milli takımımız parkeden 67-56’lık galibiyetle ayrılmayı başardı.
YOSK’un yıldızı Onur Ayhan Eroğlu 19:52 dakika parkede kalırken, takımına 6 sayı, 3 ribaunt ve 5 asistlik katkı sağladı. Salim Kurşun ise üçüncülük maçında süre alamadı. Turnuvanın en iyi beşine Türkiye’den Arda Albayrak’ın yanı sıra İtalya’dan Joel Joseph Boganelli, İsrail’den Radi Dagamin, Polonya’dan Mateuzs Stan ve Büyük Britanya’dan Jack Long seçildi. 

Şampiyondan Başhekime Ziyaret Şampiyondan Başhekime Ziyaret

Kaynak: Haber Merkezi