Yalova’da Aşırı Hız Kaza Getirdi Yalova’da Aşırı Hız Kaza Getirdi

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim Ekip Görevlileri tarafından  uyuşturucu madde suçlarına karışan şahısların tespiti ile yakalanmasına yönelik operasyonel çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. 
26 Haziran Çarşamba günü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Planlı ve Projeli dosyaları kapsamında il genelinde uyuşturucu madde imal ve ticareti ile Hint Keneviri bitkisi yetiştirdikleri, hasatı ile izleyen süreçte elde edilen uyuşturucu maddenin satışını yaptıkları tespit edilen şahıslar hakkında  Yalova İ Merkezli olmak üzere İstanbul, Bursa ve Antalya İllerinde yapılan eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 
Gerçekleştirilen operasyonlarda Narkotim ekip görevlilerince suça karıştıkları tespit edilen C.Z.  E.Z. İ.T. M.M. S.S. Ö.O. ve S.Y isimli şüpheli şahıslar olmak üzere toplam 7 şüpheli yakalanarak etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.
Ekip görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alınan şüphelilerin ikamet adreslerinde ve kullanmış oldukları araçlarda Narkotik Maddeler Arama Köpekleri Gölge & Zeytin eşliğinde yapılan aramalarda;
27 Kök Hint Keneviri Bitkisi,
924 Gram Skunk Maddesi,
1 Adet Vakumlama Cihazı,
11 Adet Vakumlu Ambalaj Paketi, 
2 Adet Hassas Terazi  ele geçirildi.
Ayrıca yapılan aramalarda; Hint Keneviri Bitkisi Üretim ve Çoğaltmada kullanılan;
44 Adet LED Lambalar,
4 Adet Isı-Nem Ölçme Cihazı,
4 Adet Havalandırma Cihazı,
1 Adet Karbondioksit Tüpü,
1 Adet Havalandırma Kanalı,
Hint Keneviri Bitkisi yetiştirmede kullanılan çeşitli biyolojik ve kimyasal sıvı takviyeler ele geçirildi. 
Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve 2313 Sayılı Kanuna Muhalefet Suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan C.Z.  E.Z. İ.T. M.M. S.S. Ö.O. ve S.Y isimli şüpheli şahısların haklarında düzenlenen tahkikat sonrası adliyeye sevk edildi.  
Yalova Istanbul Antalya Bursa Narkotim Zehir Uyusturucu Tacir Operasyon (1)

Kaynak: Haber Bülten