Eskişehir’de düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor / First Lego League (FLL) Turnuvası’nda Yenilikçi Proje Birinciliği Ödülü kazanan İslam Altuğ Anadolu İmam Hatip Lisesi TET Robot Takımı, Yalova İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’yi ziyaret etti.
Öğrenciler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Yalova Eğitim Geliştirme Stratejisi (YEGES) kapsamında yürüttükleri çalışmalar çerçevesinde geliştirdikleri projeyi İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim AKMEŞE ile paylaşarak turnuva sürecindeki deneyimlerini aktardılar.
İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, öğrencilerin elde ettiği başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vizyonuyla yetişen, YEGES kapsamında desteklediğimiz gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisi, geleceğe dair umutlarımızı daha da güçlendiriyor. Yenilikçi düşünme, problem çözme ve takım ruhu konularında büyük bir başarı örneği sergileyen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Gençlerimizin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmaları, geleceğe yönelik en büyük güvencemizdir. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile donanımlı, araştıran ve üreten bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Öğrenciler, desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederek, bilim ve teknoloji alanında yeni projeler üretmeye ve ulusal-uluslararası turnuvalarda Yalova’yı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini belirttiler.