Gıda Teröristine Yalova Zabıtası Engeli! Gıda Teröristine Yalova Zabıtası Engeli!

Motosikletler ve scooterların şehir içinde, yaya olan yerlerde yasak olmasına pek aldırış etmeyen sürücüler, kazaya sebebiyet veriyor. Yayaların müzik dinlemesi, telefonları ellerinde gitmesi ve sürücülerin hızlı kullandığı motorlu taşıtlar, şehir içinde yayaların rahat dolaşabildikleri yerlerde tehlike arz etmeye başladı. Yeterince denetime tabii olmayan ve Yalova Halk Eğitim Merkezinin kenarına bırakılan araçlar hem kirlilik oluşturuyor hem de tehlikeye sebebiyet veriyor.

Denetimlerin sıklaştırılıp, zabıta ekiplerinin daha çok denetime çıkması gerektiği, hız limitine uymayan araçlar için ekstra bir çaba gerekiyor. Hayatımızı kolaylaştıralım derken, herhangi bir canlının canına zarar vermeyelim. Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım.

Trafikteki aksaklıkları ortadan kaldırmak ve denetimi sıklaştırmak için İç İşleri Bakanlığı tarafından Fahri Trafik Müfettişliği uygulaması getirildi. 40 yaşını doldurmuş sürücüler belirli şartları yerine getirdikten sonra bu unvan için başvurabiliyor. Gönüllülük esasına dayanan bu uygulama için aranan şartlar ve evraklar:

Fahri Trafik Müfettişliği müracaat şartları nelerdir ve nereye müracaat edilir?

Cevap : Fahri Trafik Müfettişlerinin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir. 

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az kırk yaşında olmak,

c) Yüksekokul mezunu olmak,

d) En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak,

e) Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak,

f) Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması,

g) Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

h) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamaktır.

     Yukarıda belirtilen şartlara haiz kişilerden müfettişliğe istekli olanların, iki adet vesikalık fotoğraf, ikametgah ve sabıka kaydı belgeleri ile sürücü belgesi ve öğrenim durumunu gösterir belgenin birer suretini dilekçelerine ekleyerek ikametinin bulunduğu İl Valiliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Muhabir: Duygu Saral