Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülkemizde sözleşmeli tarım modelinin yaygınlaşması için çeşitli çalışmalar yapılıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de denizden karaya tüm üretim deseninde bu uygulamayı yaygınlaştırmak için üreticileri bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İl Müdürlüğü ve Armutlu İlçe Müdürlüğü teknik ekipleri, Armutlu ilçesinde kurulan midye tesislerinden başlayarak sözleşmeli üretim modeli hakkında işletme sahiplerine bilgilendirmede bulundular.

Yalova Protokolü Balıkçıları Yolcu Edecek! Yalova Protokolü Balıkçıları Yolcu Edecek!

İl ve İlçe Müdürlüğü teknik ekipleri, Armutlu ilçesinde faaliyet gösteren midye tesisini ziyaret ederek tesis sahibi Halil Barut’u sözleşmeli üretim modeli konusunda bilgilendirerek projeden faydalanması konusunda tavsiyelerde bulundular. Proje sahibi Halil Barut, Bakanlık ve İl Müdürlüğü’nün destekleriyle midye konusunda her çalışmaya hazır olduklarını ve daha farklı çalışmalar ile midyeyi daha üst seviyelerde üretmek istediklerini ifade ederek konuya sıcak baktığını dile getirdi.

Yalova Il Tarim Orman Armutlu Sozlesmeli Model Midye Teknik Ekip Bilgilendirme (4)Yalova Il Tarim Orman Armutlu Sozlesmeli Model Midye Teknik Ekip Bilgilendirme (1)

Kaynak: Haber Merkezi