Uludağ Elektrik, Geleceğe Yeşil Bir Miras Bırakıyor Uludağ Elektrik, Geleceğe Yeşil Bir Miras Bırakıyor

İŞKUR tarafından yeni uygulamaya konan teşvik ile ilgili bilgi veren Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede; “Gençlerimizin mesleki ve teknik okullarımızdan eğitim aldıkları alanda iş hayatına girmesini kolaylaştırmak ve mesleki eğitimini aldıkları sektörlerde istihdam edilmeleri amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandık” dedi. 
Bu iş birliği sayesinde; ilk etapta yedi meslek alanı belirlenmiş ve bu alanlarda eşleştirme çalışması tamamlandı. Bu alanların; Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme ve Gemi Yapımı alanları olduğu öğrenildi. 
Yalova İŞKUR ve MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında çalışma komisyonu kurularak, komisyon tarafından mesleki ve teknik eğitim alan ve dallarının Türk Meslekler Sözlüğündeki meslekler ile eşleştirilmesine yönelik teknik çalışma yürütülmeye başladı. Belirlenen meslek alanlarına ilişkin eşleştirmeler kapsamında öğrenciler; mezun oldukları alanda İşbaşı Eğitim Programına katıldıklarında asgari ücretten %30 daha fazla tutarda cep harçlığı kazanacaklar. 
İl Müdürü Dede; “Hali hazırda İşbaşı Eğitim Programına katılımcıları için 653,93 TL olarak belirlenen günlük zaruri gider miktarı, Meslek lisesi mezunlarının, mezun oldukları alanda İşbaşı Eğitim Programına katılım sağlamaları durumunda; 850,11 TL olarak uygulanacak. Katılımcıların aylık olarak 26 gün çalışma olması durumunda kendilerine 22.100,86 TL zaruri gider ödemesi yapılacak” ifadelerini kullandı. 
Yalova Iskur Meslek Lise Tevsik Program Haber (2)

Kaynak: Haber Bülten