7-13 Ağustos 2024 tarihleri arasında Denizli Pamukkale Üniversitesi Yurtlarında düzenlenen şampiyonada 31 ilden 120 sporcu şampiyonluk için hamle yaptı. Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonasında birinci olan sporculara aynı zamanda WeWALK Akıllı Baston hediye edildi.

Tugay Şirzat Yılmaz, Sırbistan Süper Ligi’nde Tugay Şirzat Yılmaz, Sırbistan Süper Ligi’nde

Türkiye Satranç Federasyonu şampiyonanın ardından,” Organizasyonda hamle yapan ve dereceye giren tüm sporcuları tebrik ediyoruz Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Denizli Valiliğine, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, turnuvanın su ve içecek sponsorluğunu yapan Aroma firmasına, sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Yalova Turkiye Gorme Engelliler Sampiyona Denizli Sampiyon (1)-1“Onunla gurur duyuyoruz”

Türkiye birinciliğini kazanan Meriç Pehlivan’ın anne ve babası Mehtap ile Veli Pehlivan,” Çok küçük yaşlarda başlayan satranç sevgisi ilkokulda çok sevdiği Altınkale Satranç Kulübü'nde ders alarak devam etti. Daha sonra hocasının da yönlendirmesiyle görme engelliler turnuvalarına katılmaya başladı. Katıldığı ilk turnuvada 15 yaşında açık kategoride yarışan ilk genç olarak adını duyurdu ve sonrasında da 2023'te Türkiye Görme Engelliler Gençler Şampiyonu olarak devam etti. 2024'te Açık kategoride Türkiye 5.si ve yine Türkiye Gençler Şampiyonu oldu. Yalova satranç konusunda her zaman çok aktif ve başarılı bir il olduğu için, bulunduğumuz yerde birçok turnuvaya katılması onun için çok faydalı oldu.  Ailesi olarak satranç sevdasını her zaman destekledik ve yanında durmaya çalıştık. Onunla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştular.

Yalova Turkiye Gorme Engelliler Sampiyona Denizli Sampiyon (2)Yalova Turkiye Gorme Engelliler Sampiyona Denizli Sampiyon (3)

Kaynak: Haber Merkezi