Müftü Yılmaztürk, Altınova İlçe Müftülüğü Toplantısında Müftü Yılmaztürk, Altınova İlçe Müftülüğü Toplantısında

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), ilimizde meydana gelebilecek afetler ve olası Marmara Depremi’ne hazır olmak amacıyla büyük çalışmalara imza atıyor. Yalova’daki farklı kurum ve kuruluşlara giden MAG-DER’in bu kapsamındaki son adresi ise Uzmanlar Koleji olurken, öğretmen ve öğrencilere eğitim verilerek farkındalık yaratıldı.

Detayları Anlattı

Uzmanlar Koleji’nde gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin açıklamada bulunan Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, “Okullarda öğrencilere yönelik afet bilinç eğitimlerine başladık. Bugün Uzmanlar kolejinde Afet Bilinç Eğitimi ve Tahliye tatbikatları başarılı bir şekilde yapıldı. Yıllar geçtikçe öğrencilerimiz, öğretmenlerinin ve okul idarelerinin duyarlılığı sayesinde afetlerde bilinçli bir topluma doğru gidiyoruz” dedi. Başkan Karaçam eğitimlerin detayları ile ilgili olarak, “Sınıflarda afetlerle ilgili deprem anında davranış biçimleri ve okulda deprem anında yapılacaklarla ilgili MAG eğitmenleri tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Okul İdaresiyle bir toplantı yapıldı. Hazır olan tahliye planları Okul Müdürü tarafından ekibimize anlatıldı. Deprem tatbikatı senaryosu gereği, deprem sarsıntısı başlangıcı olarak okulun alarmı çaldı. Sınıflarda öğrenciler verilen alarm da sınıflarda (Çök, Kapan ve Tutun) pozisyonu alarak depremin geçmesini bekledi. Deprem bitiş zilinden sonra Sınıflardan tahliye başladı. Okul bahçesinde tahliye planında belirtilmiş toplanma alanlarında öğretmen ve idareciler eşliğinde toplandılar. Sınıf Başkanları ve Öğretmenler, sınıflarının yoklamalarını aldılar, eksikleri okul idaresine bildirdiler” ifadelerini kullandı. Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam depreme hazırlıklı olmak gerektiğini belirten konuşmasında, "Okulda yapılan deprem tatbikatı başarıyla sonuçlandı. Bu olayın gerçek olmamasını, böyle afetlerin yaşanmamasını diliyoruz" ifadelerine yer verirken, öğrencilere, sınıf öğretmenlerine ve okul idaresine disiplinli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Yalova Mahalle Afet Gonulluleri Mag Der Uzmanlar Kolej Egitim (4)Yalova Mahalle Afet Gonulluleri Mag Der Uzmanlar Kolej Egitim (5)Yalova Mahalle Afet Gonulluleri Mag Der Uzmanlar Kolej Egitim (3)Yalova Mahalle Afet Gonulluleri Mag Der Uzmanlar Kolej Egitim (1)

Kaynak: Haber Merkezi