16. Uluslararası MEB Robot Yarışması'na Başvurular Başladı 16. Uluslararası MEB Robot Yarışması'na Başvurular Başladı

Gençlerin heyecanla beklediği yurt başvuru sonuçlarına bugün itibarıyla erişim sağlanabiliyor. Yalova'da da birçok öğrenci, KYK yurtlarına yerleşme hakkı kazanarak yeni eğitim dönemine hazırlanıyor. KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, 7 Eylül saat 23.59'a kadar kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Kayıtlar, e-Devlet üzerinden yapılacak olup, öğrencilerin Ziraat Bankası şubeleri veya ATM'leri aracılığıyla ilk kayıt ücretini ödemeleri ve e-Devlet'te yer alan taahhütnameyi onaylamaları şart.

Yalova'daki öğrenciler de dahil olmak üzere tüm Türkiye genelinde yurtlarda barınmak isteyenlerin kayıt sürelerini kaçırmamaları önem arz ediyor. İlk kayıt ücreti, öğrencinin yerleştirildiği yurda göre farklılık gösterirken, bu ücret güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretini içeriyor. Kayıtlarını tamamlayan öğrenciler, her ay düzenli olarak yurt ücretini ödemekle yükümlü olacak. Güvence bedeli, sadece bir defaya mahsus alınırken, öğrencinin yurttan ayrılması durumunda iade edilecek.

Yedek Yerleştirmeler Devam Ediyor

Yalova'da yedek listede bekleyen öğrenciler için yerleştirme işlemleri devam ediyor. Her hafta güncellenen yedek sırasını takip eden öğrenciler, boşalan yurt kontenjanlarına yerleştirilebilecek. Öğrenciler, yurt kayıt işlemlerinde karşılaştıkları sorunlar için 7/24 hizmet veren ALO GSB hattı (444 0 472) üzerinden yardım talep edebiliyorlar. KYK yurt başvuru sonuçlarına ve diğer detaylara https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linki üzerinden ulaşılabilir.

Kaynak: Haber Merkezi