‘Bu Kente ve İnsanlarına Hizmet İçin Varız’ ‘Bu Kente ve İnsanlarına Hizmet İçin Varız’

Önceki dönem Yalova Belediye Başkanlarından Yazar Yakup Bilgin Koçal, resmi sosyal medya hesabını aktif bir şekilde kullanarak gündeme ilişkin açıklamalarıyla Yalova gündeminde yer etmeye devam ediyor. Koçal son olarak Yalova’nın komşularından olan Karamürsel’in 4 Temmuz 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtulması ve bu durumun 103. yıldönümü üzerine açıklamalarda bulunurken, birbirlerine çok yakın olan Yalova ve Orhangazi’nin neden farklı zamanlardan işgalden kurtulduğunu yayınlanan 2 kitabında anlattığını açıkladı.

“Neden 1 sene beklendi?”

Koçal açıklamasında, “Bugün komşumuz Karamürsel'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü: 4 Temmuz 1921… Yunan, Yalova'yı 19 Temmuz 1921'de terk ederken, Orhangazi kurtulmak için 10 Eylül 1922'ye kadar niçin bekledi? Yani bir sene... Savaşın bütününü anlamadan bu soruya cevap verilemez.  Beş yıl evvel piyasaya çıkan 'Son Müfreze' adlı romanım ve üç yıl önce çıkan 'Bütüncül Tarih' adlı kitaplarımla o dönemi anlaşılır kılmaya çalıştım. Okumak iyidir...” ifadelerine yer verdi.

Yalova Eski Belediye Baskan Yazar Kitap Karamursel Orhangazi Yunan Isgali (2)Yalova Eski Belediye Baskan Yazar Kitap Karamursel Orhangazi Yunan Isgali (1)

Kaynak: Haber Merkezi