7 Ekim 2023 tarihinde başlayan İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar tüm Ortadoğu’ya yayılmaya başladı. İsrail’in Filistin halkına acımasız saldırılarını sürerken savaşın Ortadoğu geneline sıçrayacağı iddiaları ortaya atılıyor. İsrail, Lübnan sınırına askeri yığınak yapmaya başlamışken, Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’ye Tahran’da konakladığı evde hava saldırısı yaparak öldürmesi savaş ortamını daha da alevlendirdi.

Yalova'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı Yalova'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Son yaşanan gelişmeler Türk televizyonlarında ve yazılı basında uzmanlar tarafından değerlendirilmeye devam ederken, İsrail’in ilerleyen yıllarda Türkiye’yi hedefleyebileceği iddiaları ortaya atılıyor. Bu konu, önceki dönem Yalova Belediye Başkanlarından Yazar Yakup Koçal’ın da dikkatini çekti. Koçal, resmi sosyal medya hesabı üzerinden duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“Suikast büyük bir tezgahın kurulmasıyla gerçekleşmişe benziyor”

Tolstoy meşhur romanında geçen, "Hiç bir savaş onu tertip edenlerin öngördüğü gibi gerçekleşmez. Bu temel bir koşuldur." İfadesini hatırlatarak paylaşımına başlayan Koçal, “Simdi ise İsrail'in bizi de dahil edeceği geniş ölçekli bir savaş çıkaracağı yazılıp çiziliyor. Herkes bir hesap yapabilir. Filistin eski başbakanı İsmail Haniye'nin suikasti büyük bir tezgahın kurulmasıyla gerçekleşmişe benziyor. İnsanlık düşmanları cepheyi genişletip, savaş hazırlığı yapıyor olabilir. Ama niyet ne olursa olsun hesap yine tutmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi