Doğu Marmara Sanayisi, OSB'lerde Büyümek İstiyor Doğu Marmara Sanayisi, OSB'lerde Büyümek İstiyor

2 dönem Yalova Belediye Başkanlığı yürütmüş ve aktif olarak yazarlık faaliyetleri gerçekleştiren Yakup Bilgin Koçal, önemli konularda sosyal medya hesabı üzerinden duygu ve düşüncelerini açıklamaya devam ediyor. Koçal’ın son paylaşımı ise Türkiye’deki kamu yönetiminin nasıl olması gerektiği ile ilgili yazarak yayımladığı ilk kitabı “Mansur” oldu. Kitabında bahsettiği “Zambak” sisteminin dünyada uygulanmaya başlandığını ancak Türkiye’deki siyasetçilerin bu konuda çok geç kaldığını belirterek “Daha ne kadar zaman geçecek” sorusunu sordu. 
Yalova Eski Belediye Baskan Yazar Mansur Kitap Zambak Sistemi (1)“Kapitalizme direnebilmek için verimlilik ilkesi zorunlu!”
Koçal paylaşımında, “İlk romanım olan 'Mansur'un yayınlanmasının üzerinden yedi yıl geçmiş. İki baskı yapması satıldığını gösterse de ne kadar okundu bilmiyorum ama dönüşen dünyadaki ideal kamu yönetim modelini anlatarak kurguladığım bu romana sabahın erken saatinde tekrar göz attım. Romanın konusu olan Zambak sistemini projelendireli 24 yıl, Johannesburg'taki Dünya Eonomik Formu'nda sunumunu yapalı 22 yıl, yereldeki deneme yanılma sürecini tamamlayıp uygulamaya sokalı ise 14 yıl olmuş. Kapitalizme karşı direnebilmek için iktisatta ve kamu yönetiminde 'verimlilik' ilkesinin uygulanması zorunluluktur. Bakalım Ankara'daki siyasi iradenin ve belediyelerin önceleyip uygulaması için ne kadar daha zaman geçecek? Aklın yolu bir ama ah bir de hamaset izin verse!” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi