Yalova’da Denizde Kaybolan Yücel Coşkun’un Arama Çalışmaları 22’nci Gününde Sürüyor Yalova’da Denizde Kaybolan Yücel Coşkun’un Arama Çalışmaları 22’nci Gününde Sürüyor

1999-2004 ve 2009 ile 2014 yılları arasında Yalova Belediye Başkanlığını yürütmüş Yakup Bilgin Koçal, emeklilik hayatını entelektüel alandaki çalışmalarıyla değerlendiriyor. Resmi sosyal medya hesabını Yalovalılar arasında en aktif kullanan isimlerden biri olan Koçal, birbirinden farklı konulardaki fikirlerini paylaşarak Yalova gündemini belirlemeye devam ediyor. Koçal son olarak tüm İslam alemi tarafından kutsal kabul edilen Cuma gününün mübarek olmasını dilerken, özgürlük ve ahlak ilişkisi üzerine açıklamalar yaptı. 
“Bir kurala zorla uyuyorsan bu ahlak göstergesi değildir”
Cuma deyince aklıma Müslüman nasıl olmalı sorusunun geldiğini belirten Koçal, “Öncelikli cevabım şöyle oluyor; Müslüman ahlâklı olmak zorundadır. Ahlâklı olmanın şartı da özgürlüktür.  Bir kurala zorla uyuyorsan, senin dışında bir neden kurala uymanı sağlıyorsa bu ahlakın göstergesi değildir. Kuralı sen koymadıysan veya verili kuralı içselleştirmediysen sana ahlaki varlık denemez çünkü özgür değilsindir. Özgür değilsen, ahlaklı olamazsın. Bu durumda, ahlâklı değilsen Müslüman olabilir misin ki? İşte bu vaziyette de, aklını başkasına teslim eden özgür değildir ki Müslüman olsun” ifadelerini kullandı. 
 

Kaynak: Haber Merkezi