Baş, “Minibüslerde yaz aylarında klima çalıştırılmasının mecbur olduğu konusunu kendilerine bildiriyoruz” dedi. Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Erhan Baş, şehir içi minibüslerde yolculuk eden vatandaşların klima çalıştırılmamasından şikayetçi olmaları üzerine açıklamada bulundu.

Yalova’da Altın Yeni Haftaya Nasıl Başladı? Yalova’da Altın Yeni Haftaya Nasıl Başladı?

Baş açıklamasında, “Vatandaşların bazı minibüslerde klimanın çalıştırılmaması konusundaki tepkilerinde haklılar. Biz Yalova Minibüsçüler Odası olarak odaya bağlı tüm minibüsçü arkadaşlarımızı bu konuda bilgilendiriyoruz. Minibüslerde yaz aylarında klima çalıştırılmasının mecbur olduğu konusunu kendilerine bildiriyoruz. Bu konuda sadece gerekli bildirimleri yaparak değil, 167 minibüsü Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile gerçekleştirilen denetimlerle de denetliyoruz. Denetimlerde kliması bozuk olan minibüslere eksiklerini tamamlamaları için bir süre tanıyor ve daha sonrasında da bu eksiklerin tamamlanıp tamamlanmadığını bir kez daha denetliyoruz.

Geçen haftadan beri tüm araçlarımızı periyodik olarak denetliyoruz ve bu denetimler de devam edecek. Şu anda kliması olmayan araçlarımız var. Bunlarında en kısa sürede klimalı araçlarla dönüşümleri yapılacak. Yönetmelik olarak klimasız araçların trafikte çalışması uygun değil. Biz de bu yönetmeliği uygulayarak vatandaşlarımızın yaz aylarında minibüslerde rahat bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlayacağız. Bu anlamda eğer kliması olan ve bozuk olmadığı halde bilinçli olarak klima çalıştırmayan bir minibüsçü olursa vatandaşların bize bildirmeleri halinde oda olarak biz gerekeni yaparız. Vatandaşlarımız müsterih olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi