Yalova’nın köylerinin en büyük sorunlarından biri haline gelen içme suyunun yetersizliği ile ilgili konular geçtiğimiz yaz ayı boyunca gündemden düşmemişti. Elmalık Köyü’ndeki Giresun Mahallesi ve Kirazlı Köyü’nde yaz boyunca devam eden sorun büyük krize neden olmuş ve vatandaşların tepkisini ilgililere yöneltmişti.

Kirazlı’nın kendi su kaynağının olmaması sebebiyle yaşanan sorunun ardından dönemin Kirazlı Köyü Muhtarı Mustafa Temel ve dönemin Yalova Belediyesi arasında polemik yaşanmasına sebep olmuştu. Bu yaz boyunca böyle bir sorunun yaşanıp yaşanmayacağı köy halkı ve Yalovalılar arasında merak konusu olurken, yeni bir gelişme yaşandı.

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Kirazlı Köyü’nün Muhtarlığına aday olan İsmail Yar, Yalova Üniversitesi’ndeki bakım onarım görevinden istifa ederek, Köyün kronik haline gelen bu sorununu çözeceği yönünde söz vermişti.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan su kesintisinin ardından içme suyu problemi yeniden mi yaşanacak yorumlarını beraberinde getirirken, Kirazlı Köyü’nün Muhtarı İsmail Yar'dan iç rahatlatan bir haber geldi. Muhtar Yar, yaşanan kısa süreli problemin çözüldüğünü ve bundan sonra yaşanmayacağını söyleyerek Yalova Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Yalova Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor Yalova Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor

“Bu sorun bir daha yaşanmayacak”

Muhtar Yar, “Sorun 1 gün yaşandı, o da bakım nedeniyle oldu. Ben muhtar olarak Yalova İl Özel İdaresi ile ortak çalışma gerçekleştirdim ve köy'e sondaj vurdum. Bundan sonra belediyenin suyu gelmiş ya da gelmemiş, hiç önemli değil. Bu sorun artık bitti. Bundan böyle Kirazlı’da böyle bir problem olmayacak. Ben Yalova Üniversitesi’nde 8 sene çalıştım. Geçen sene bu sorunu gördüm. Görevimden istifa ettim ve aday olarak bu sorun bir daha olmayacak dedim” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel