Olimpiyatlara Giden Yol, Yalova’dan Geçiyor diyen Kılıç, Buse Tosun Çavuşoğlu’nun başarısının ardından halterde podyuma çıkma mücadelesi verecek olan Uğur’un başarılarıyla da büyük mutluluk yaşayacaklarını ifade etti. Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek 2024 Paralimpik Oyunları'nda heyecan bugün başlayacak.

Paralimpik oyunlarda da açılış töreni, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda olduğu gibi ilk kez stat dışında gerçekleştirilecek. Açılış töreni Champs Elysees caddesinin başında bulunan tarihi Concorde Meydanı'nda yapılacak.4 Bini aşkın sporcu 8 Eylüle kadar 18 tesisin ev sahipliği yapacağı 22 branşta madalya arayacak. Türkiye ise oyunlarda 48’i kadın, 43’ü erkek olmak üzere toplam 91 sporcusuyla mücadele edecek.

Yalova Salih Kilic Ugur Yumuk Spor (1)“Birlikte çalışıyoruz ve sonucunda başarı geliyor”

Üçüncü Hafta Geride Kaldı Gözler Dördüncü Haftaya Çevrildi Üçüncü Hafta Geride Kaldı Gözler Dördüncü Haftaya Çevrildi

Uğur’un Paris’te başarılı olacağına inandığını belirten Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Kılıç, “Biz de spor il müdürlüğü olarak küçük şehirde büyük hikayeler yazmak için çaba sarf ediyoruz. Çok şükür bu zamana kadar da yapmak istediklerimizin bir çoğunu yaptık. Yapamadıklarımız sadece yer ve tesis sıkıntısından dolayı oldu. İstediğimiz, hayal ettiğimiz, planladığımız her şeyi yaptık. Yalova halkı spora çok ilgili. Vatandaş, çocuğunun elinden tutuyor, bize getiriyor. Bu çok önemli. Bunu başka illerde çok zor görürsünüz. Yalova'nın böyle bir özel tarafı var. Bize gelen herkesi geri çevirmiyoruz. İlgileniyoruz. Yönlendiriyoruz. Birlikte çalışıyoruz ve sonucunda başarı geliyor. Türkiye’nin küçük illerinden bir tanesiyiz ama bir bronz madalyamız bir de Paralimpik Oyunları, halter branşında Uğur Yumuk arkadaşımız ilimizi ve ülkemizi temsil edecek. Bu yalova için büyük bir gurur kaynağı. Olimpiyatlara iki sporcu ve bir madalya ile dönmek nasip oldu. Mutlu ve gururluyuz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi