Yalova Güç Birliği Federasyonu Başkanı İlhami Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Merkez Et Lokantasında düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltının ardından yönetim adına açıklamalarda bulunan Yalova Güç Birliği Federasyonu Sözcüsü Salih Kocabaş, bölgenin ve kentin sorunlarının ancak ortak akıl ile çözülebileceğine işaret ederek, seçimler öncesinde federasyona ziyarete gelen adaylar dışında federasyonun başlatmış olduğu “Yalova’nın Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı seminerler dizisindeki bilgiler ve Federasyon Danışma Kurulundaki yapılan değerlendirmeler sonucunda şehrin sorunlarının çözümü için kentin bileşenlerinin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi. Kocabaş, “Bugün burada birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı için düzenlemiş olduğumuz organizasyonumuza hepiniz hoş geldiniz. Bu vesileyle özel bir gündemimiz yok. Sadece amacımız Yalova Güç Birliği Federasyonumuzun başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelmek. Yalova ile ilgili bildiğiniz üzere birkaç gün önce açıklamış olduğumuz bir bildirimiz vardı bunu basın mensuplarımızla paylaşmıştık. Burada basın mensuplarımızla bir araya gelmek için bu organizasyonu düzenledik. Bu organizasyonu düzenleyen başta dernek ve federasyon başkanımız olan İlhami Başkan’a çok teşekkür ediyoruz. Bir araya geldiğimiz bu organizasyon içerisinde sohbet etmek amacımız ve birkaç gün önce yapmış olduğumuz açıklamayı basın mensuplarımızla paylaşmaktı” dedi.
1- 2035 yılında Kent nüfusunun 1.000.000 olacağı öngörülen çevre düzeni planlarına göre Yalova Şehrinin içme suyu, atık suyu, çöp depolama alanları, Yalova şehir mezbahanesi, hayvan bakım evi tesisleri ve bunlara ilişkin projeler hazırlanmış mıdır? Yatırım programında yer almakta mıdır?
2-Yalova da imar planlamaları teknik çalışmalar dikkate alınarak ve halkın ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak yapılmakta mıdır?
3-Deprem riski taşıyan Yalova da Kentsel dönüşüm ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeli çözüm planı nedir.
4- Yalova ve çevresinin toprak ve deniz kirlilik raporları düzenli olarak açıklanacak mı? Turizm kenti Yalova’da Turizm mastır planı yapıldı mı? Yalova merkezinde kent ormanı oluşturulacak mı? Ormanlarımızın ve su kaynaklarımızın kirlilikten korumasına yönelik tedbir yeterli midir?
5-Büyük marketlerin şehir dışına taşınması veya yeni imar planlarında şehir dışına planlanması dikkate alındı mı?
6-Yıllardır sürüncemede bırakılan belki de çevre yolu olmayan tek il özelliğini taşıyan ilimizdeki Yalova çevre yolu projesi Çınarcık Bursa yolu bağlantısı ne zaman başlayacak ve bitecek.
7-Yalova turizmi için son derece önemli olan Yalova- Armutlu Devlet Karayolu ne zaman tamamlanacak.
8-Türkiyenin en uzun sahil şeridi olan Yalova’da Çiftlikköy-Yalova Merkez-Koruköy-Çınarcık Turistik sahil yürüyüş ve bisiklet yolu projesi var mıdır?
9-Yalova- Adalar Yolcu taşıma hatlarının geliştirilmesi için çalışma neden yapılmıyor. Çevremizdeki ilçe ve beldelere de ilave hatlar konularak Deniz ulaşım ağı oluşturulmalı ve Deniz taşımacılığı rekabeti olmalı ve ücretlerin muhakkak belli bir seviyeye getirilmesi konusunda çalışmalar yapılmakta mıdır?
10- Denizi ve Kaplıcası ile ülkemizin ilk turizm merkezi ilan edilmiş ancak bu özelliği zaman içerisinde Ege bölgesine, Antalya ve Afyona kaptıran Yalova’nın yeniden Turizm merkezi ilan edilmesi tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum ve özel sektör iş birliği ile Turizm seferberliği ilan edilmesine yönelik turizm mastır planı var mıdır? Yalova’nın ekonomik, sosyal, kültürel, turizm ve sanayi alanlarında gelişmesi için tüm şehrin el ele vererek güçlerini birleştirmelidir.