ALTINOVA

Kaytazdere'de Yeni Sağlık Ocağı Temel Atıldı

Kaytazdere Belediyesi, bölge halkına sağlık hizmetlerini daha kaliteli ve kapsamlı sunabilmek amacıyla yeni bir sağlık ocağının temel atma törenini düzenledi.

Yeni sağlık ocağı, 800 m² alana sahip olup, iki katlı olarak inşa edilecek. Tesis, 6 doktorluk kapasitesi, 112 acil servisi ve iki ambulans ile hizmet verecek şekilde planlandı. Bu kapsamlı donanım, bölgedeki sağlık hizmetlerinin etkinliğini artırarak, vatandaşların acil sağlık ihtiyaçlarına hızlı ve etkili bir şekilde yanıt vermeyi hedefliyor.
Temel atma törenine Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, Kaytazdere Belediye Başkanı Doğan Çitil, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Koru Belediye Başkan Yardımcısı Kamil İldeniz, CHP Kaytazdere Belde Başkanı Mehmet Demiröz ve Kaytazdere Muhtarı Ömer Özcan katıldı. Ayrıca, Altınova ve Kaytazdere sağlık personeli, yüklenici müteahhit firma yetkilileri ve inşaat sürecinde emeği geçen tüm çalışanlar da törende yer aldı.
Törende konuşan yetkililer, Sağlık Bakanlığı’na sağlık ocağının yapımında verdikleri destek için teşekkür etti. Kaytazdere Belediye Başkanı Doğan Çitil, sağlık ocağının bölgede sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağına vurgu yaparak, “Bu yatırım, sadece Kaytazdere’nin değil, çevre köylerin de sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak. Sağlık sektöründe bu tür yatırımların artması, toplum sağlığının korunması açısından büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.