Yalovalılar, Ufuk Özkan ve Rojda Demirer’i İzledi! Yalovalılar, Ufuk Özkan ve Rojda Demirer’i İzledi!

Yalovalılar, ilimizde faaliyetler gerçekleştiren Kültür Dernekleri aracılığıyla her yaz ayları olduğu gibi bu yaz aylarında da birbirinden farklı etkinlikler ile buluşmaya devam ediyor. Yalova’nın en önde gelen derneklerinden biri olan Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü’nün (TUFAG) 2-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği 37. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin ardından sıra, ilimizde kurulduğu 1978 yılından itibaren birçok çalışmaya imza atan Yalova Kafkas Kültür Derneği’ne geldi. Uzun zamandır Kafkas halklarından temsilcilerini Yalova’ya getiren dernek, her yaz ayında Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali’ni vatandaşlarımızla buluşturuyor.

Bu yıl 20.si düzenlenen Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali, TİKA ve YTB’nin ana sponsorluğunda düzenlenirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Yalova Esnaf ve Sanatkarları Odası katkı sundu. 10-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivale Yalova Kafkas Dans Ekipleri, Adigey, Dağıstan, Gürcistan, Kabardey-Balkar ve Karaçay-Çerkes’den ekipler geldi. Batı Sahil Bandı’ndaki Deprem Anıtı’nda toplanan ekipler Gazi Paşa Caddesi boyunca kortej halinde yürüyüş gerçekleştirdi ve daha sonra Mini Amfi’de ilk gösterilerini yaptıktan sonra festival resmen başlamış oldu.

Barış Manço’da Muhteşem Gece!

Festivalin Gala Gecesi,  13 Temmuz Cumartesi günü Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda saat 21:00’de başladı. Festivalin Sanat Yönetmeni Gazi Aydemir’in sunumu ile başlayan gece, Yalova Kafkas Derneği’nin Başkanı Mehmet Aydemir’in konuşmasıyla devam etti. Başkan Aydemir, bu önemli gecede kendilerini yalnız bırakmayan Yalova Protokolü’ne ve alanı hınca hınç dolduran Yalovalılara teşekkürlerini iletti.

Festivale katılan dans ekiplerinin ülkeleri, sinevizyon gösterimi ile tanıtıldıktan sonra gösteriler başladı. Kafkaslardan ilimize gelen ekipler, uzun zamandır gerçekleştirdikleri çalışmalar sonrası yöresel danslarını sergiledi. İzleyiciler, birbirinden farklı yöresel dansları ve müzikleri büyük keyifle takip etti. Dünya barışı mesajının verildiği gecede büyük bir sürpriz yaşandı. Geçmişte Yalova Kafkas Dans ekiplerinin parçası olmuş isimler, davetliler ve izleyiciler için hazırladıkları gösteriyi gerçekleştirdi. Gecenin sonunda ise sahneye çıkan Yalova protokolü, kendilerine verilen güvercinleri uçurarak barış mesajını yinelediler.

Yalova Kafkaslardan Muhteşem Gece! Foto Galeri: Yalova Kafkaslardan Muhteşem Gece!

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel