Yalovalılar, Temmuz ayı ile birlikte Yalova’da gerçekleştirilen etkinliklerle buluşmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG) düzenlediği 37. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin ardından 10-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı açıklanan 20. Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali’nin resmi açılışı 11 Temmuz Perşembe akşamı gerçekleşti.

İlimizde 1978 yılında kurulan Yalova Kafkas Kültür Derneği’nin organize ettiği, TİKA ve YTB’nin ana sponsorluğunda düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Yalova Esnaf ve Sanatkarları Odası’nın katkı sunduğu festivalin açılışı için Yalova Kafkas Dans Ekipleri ile birlikte, Adigey, Dağıstan, Gürcistan, Kabardey-Balkar ve Karaçay-Çerkes’den gelen Dans Ekipleri, Batı Sahil Bandı’ndaki Deprem Anıtı’nda toplandılar. Akşam saat 20:00’de başlayan yürüyüş, kortej halinde Gaziapaşa Caddesi boyunca devam etti. Yalovalılar, yurtdışından gelen dans ekiplerinin yürüyüşüne büyük bir ilgi gösterdi.

Yürüyüşün sonlanmasının ardından Gazipaşa Caddesi’ndeki Küçük Amfi’de toplanan dans grupları, saat 21:00’de başlayan programda hazırladıkları yöresel Kafkas danslarını, Yalovalılar ile ilk kez buluşturdu. Alanı hınca hınç dolduran Yalovalılar, kendileri için hazırlanan dansları, program sonuna kadar dikkatle takip etti. 

Festivalin Gala Gecesi ise 13 Temmuz Cumartesi günü Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda saat 21:00’de başlayacak.

Yalova Sinemalarında Bu Hafta Ne Var? Yalova Sinemalarında Bu Hafta Ne Var?

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Kafkas Festivali’nden Görkemli Açılış! Foto Galeri: Kafkas Festivali’nden Görkemli Açılış!

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel