Temmuz ayına girmemiz ile birlikte Yalova’da gerçekleştirilecek festivaller bir bir düzenlenmeye başladı. Yalova’nın en önemli STK’larından biri olan Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG), geçtiğimiz hafta içinde bu yıl 37.’sini düzenledikleri Uluslararası Halk Dansları Festivali başarıyla tamamlamıştı. Sıra, Yalova’da 1978 yılından kurulduğu andan itibaren önemli faaliyetlere imza atan Yalova Kafkas Kültür Derneği’ne geldi. Dernek, uzun zamandır her yılın Temmuz ayında Kafkas halklarından birbirinden farklı temsilcileri Yalova’ya getirerek Kafkas kültürünün Yalovalılar ile buluşmasına vesile oluyor.

Yalova Kafkas Dans Muzik Yarisma Festival Kortej Yuruyus (5)Bu yıl 10-15 Temmuz tarihleri arasında 20. kez düzenlenecek Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali, katılımcı dans ekiplerinin yürüyüşü ile start alacak. Adigey, Dağıstan, Gürcistan, Kabardey-Balkar ve Karaçay -Çerkes ekipleri, akşam saat 20:00’de Deprem Anıtı’ndan kortej halinde Gazi Paşa Caddesi boyunca yürüyüş gerçekleştirecek. Ekipler daha sonra Mini Amfi’ye gelerek saat 21:00 itibariyle ilk gösterilerini Yalovalılara izletecek.

Festivalin Gala Gecesi ise 13 Temmuz Cumartesi günü Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda saat 21:00’de başlayacak ve Yalovalar, Kafkas haklarının özel gösterini bir kez daha izleme şansına erişecek.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalovalılar, Ufuk Özkan ve Rojda Demirer’i İzledi! Yalovalılar, Ufuk Özkan ve Rojda Demirer’i İzledi!

Yalova Kafkas Dans Muzik Yarisma Festival Kortej Yuruyus (4)Yalova Kafkas Dans Muzik Yarisma Festival Kortej Yuruyus (3)Yalova Kafkas Dans Muzik Yarisma Festival Kortej Yuruyus (2)Yalova Kafkas Dans Muzik Yarisma Festival Kortej Yuruyus (1)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel