ÇINARCIK

İstihdam Masası Faaliyette!

Çınarcık Belediyesi tarafından kurulan İstihdam Masası birimi, işveren ve iş arayanlar arasında köprü olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerde kurulmaya başlanan İstihdam Masası Birimi, Türkiye genelinde yaygınlaşmaya başladı. Özellikle son yerel seçimlerde CHP’li isimler tarafından kazanılan Belediyeler bu birimi hayata geçiriyor. İşveren ve iş arayan vatandaşlar arasında köprü kurulması amacıyla oluşturulan birimlerin bir yenisi de Çınarcık Belediyesinde kuruldu. Belediye Başkanı Avni Kurt Kurt’un talimatıyla seçimlerin ardından kurulan İstihdam Masası’nda görüşmeler gerçekleştiriliyor ve iş arayan vatandaşlara kolaylık sağlanıyor.

“İşsiz vatandaşlarımıza kapımız açık”

Konuya ilişkin olarak Başkan Kurt tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “İstihdam Masası birimimiz; belediyemizin Meclis Toplantı Salonunda, Altınova Tersaneler Bölgesinde hizmet veren Ges Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş’nin yetkilileri ile iş arayan vatandaşları ikinci kez buluşturdu. Buluşmada vatandaşlarımız, işveren tarafından sunulan pozisyonlara müracaatlarını gerçekleştirdiler. Belediye olarak işveren ile işsiz vatandaşımız arasında köprü vazifesi gördüğümüz bu proje ile, bu kentte gönüllere köprüler kuruyoruz. Bütün işsiz vatandaşlarımıza kapımız açıktır. Yoksulluğu doğuran, kentimizin önemli sorunlarından biri olan ‘işsizlik’ ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” ifadeleri kullanıldı.