Becan; Yalovalılar Verdiği Vergilerin Karşılığını Alamıyor Becan; Yalovalılar Verdiği Vergilerin Karşılığını Alamıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma Namazı sonrası okunması için hutbe yolluyor ve ilgili hatipte Camii cemaatine bu hutbeyi okuyarak vaaz veriyor. Bu minvalde ükemiz bir süredir milli bayram haftalarındaki Cuma Namazı sonrası Camii cemaatine verilen hutbenin içeriğiyle ilişkin tartışmaların odağında kalıyor ve özellikle hutbelerde Atatürk’den bahsedilmemesi bu konuyu gündeme taşıyor.  
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıldönümünün Cuma gününe denk gelmesi ve Atatürk’ün isminin bir kez daha hutbede geçmemesi Diyanet İşleri Başkanlığı’na tekrar eleştiri oklarına yönelmesine neden oldu. Bu konudaki tartışmalara Yalovalıların çok yakından tanıdığı isim dahil oldu. Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, Cuma Hutbesinde Atatürk’ten bahsedilmemesini eleştirerek Diyanet İşleri Başkanlığı’nın millete hesap vermesi gerektiğini söyledi.
Resmi sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan İnce, “Allah ile aldatmanın aparatı Diyanet, bu cuma hutbesinde de 30 Ağustos’un muzaffer komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü anmadı… Günde 8 milyon doları harcayıp milleti ayrıştıran Diyanet, hem yaptıklarının hem harcadıklarının hesabını bu millete vereceksin!” ifadelerini kullanarak zehir zemberek açıklamalarda bulundu. 
 

Kaynak: Haber Merkezi