Ülke gündemi yeniden Anayasa Mahkemesi ve diğer alt mahkemeler arasındaki karar uyuşmazlıkları konusunda çalkalanıyor. Tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hapisten çıkıp çıkmayacağı ile ilgili konu Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında bir krize neden olmuş, siyasilerin bir bölümü Anayasa Mahkemesi’ni haklı bulurken bir bölümü de Yargıtay’ın yanında yer almıştı.

Anayasa Mahkemesi geçtiğimiz günlerde Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili yeninden hak ihlali kararını verdi. Bu karar verilmesine rağmen davayı gören İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ihlal kararını uygulamadı ve dosyayı yeniden Yargıtay’a yolladı.

“AYM’nin kararı derhal uygulanmalı”

Anayasa Mahkemesi’nin kararının uygulanmaması siyasilerin bir bölümünün tepkisini çekti. Bu tepkilere Yalova eski Milletvekili ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de katıldı. Resmi sosyal medya hesabından konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İnce, “Anayasa Mahkemesi kararları; yasama, yürütme ve yargı organlarını bağlar. Yargı organları, AYM'nin kararını yok sayamaz. Yargı makamları arasındaki çatışma; bu ülkede hukukun bittiğini, yargının siyasallaştığını ve çöktüğünü gösterir. Bu hukuksuzluğa derhal son verilmeli, AYM'nin Can Atalay hakkında verdiği karar bir an önce uygulanmalıdır.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

AK Parti’de Sıcak Gelişme: Merkez İlçe ve Çiftlikköy İlçe Başkanı Belli Oldu! AK Parti’de Sıcak Gelişme: Merkez İlçe ve Çiftlikköy İlçe Başkanı Belli Oldu!

Editör: Arda Yavuz