SİYASET

İnce; Türkiye’yi Cennet Yapacak Tek Yol Atatürkçülüktür

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye’nin ancak Atatürkçülük çizgisinden gittiği zaman medeni ülkeler sınıfında yer alabileceğini söyledi.

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan üzerinden gerçekleşen tartışmalar dinmek bilmiyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silah bırakması için çağrıda bulunması karşılığında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki DEM Parti grubunda konuşma yapabileceği ve umut hakkında yararlanabileceğine ilişkin söylemleri büyük tartışma yaratmıştı. Bahçeli’nin çağrısına Türkiye’deki milliyetçi kamuoyu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tepki göstermiş, İnce, milliyetçi ve Atatürkçüleri siyasi mücadele için ortak hareket etmeye çağırmıştı.

İnce, konuya ilişkin olarak resmi sosyal medya hesabından açıklamalar yapmaya devam ederken, son olarak Türkiye’nin geleceğinin yalnızca Atatürkçülük üzerinden ilerleyebileceğini belirtti.

“Mezhepçilikle, etnik milliyetçilikle, din sömürüsüyle gideceğiniz yer medeni ülkeler olamaz”

Türkiye’nin Atatürkçülüğünden izinden gitmesi halinde cennet olacağını iddia eden İnce, “Mezhepçilikle, etnik milliyetçilikle, din sömürüsüyle gideceğiniz yer medeni ülkeler olamaz, bugün dünyanın cehennem olarak kabul ettiği ülkeler olur. Bize göre Türkiye’yi cennet yapacak tek yol Atatürkçülük’tür. Yani bütün mezheplere, etnik kökenlere eşit mesafede olmayı becerebilen, tek ülküsü bu milleti muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak olan bir düşüncedir. Atatürkçülük: Aklıdır, Adalettir, Ahlaktır. Toplumu gereksiz tartışmalarla germemek, farklılıklarımızı kabul etmek ama bunların üstünlük unsuru olarak dayatılmasına karşı durmaktır. Barışmak, Büyümek ve hakça Bölüşmektir” ifadelerini kullandı.