Yalova Belediyesi’nin Sosyal Belediyecilik alanındaki projelerinin başında gelen Halk Ekmek Büfesi’nin ilki Cengiz Koçal Caddesi Mahaçkale Parkı’nda (Çınarlı Park) açıldı. Vatandaşlar, piyasa koşullarının altında 8 Türk Lirası olarak satılan ekmeklere büyük ilgi gösteriyor.

Açılışa ilişkin olarak Yalovalılardan değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Bu isimlere Gelecek Partisi’nin Kurucu İl Başkanlığı görevini üstlenmiş olan Yalovalıların yakından tanıdığı isim Eczacı Kürşat Emre Çandır da katıldı.

“Sayın Gürel verdiği imzanın arkasında durdu”

Başkan Güçlü; Sayın Gürel Seçimi Kazanmak İçin Plan Yapmış Ama Yönetmek İçin Yapmamış! Başkan Güçlü; Sayın Gürel Seçimi Kazanmak İçin Plan Yapmış Ama Yönetmek İçin Yapmamış!

Yalova'da ilk defa Halk Ekmek fikrini ortaya atan ismin, 1994 yerel seçim sürecinde Temel Çoşkun olduğunu söyleyen Çandır, “Sonrasında birçok parti Halk Ekmek projesine seçim beyannamesinde yer vermiştir. Halk Ekmek'le ilgini en net adımı atan, Temmuz 2022'de imza kampanyası ile 5 bin imza toplayan Gelecek Partisi olmuştur. İmza kampanyasına zamanın Yalova Belediye Başkan V. Sn. Mustafa Tutuk ve o gün CHP Yalova İl Başkanı olan Sayın Mehmet Gürel de imza vermiştir.  Sayın Tutuk, basın yoluyla birkaç kez Yalova Halk Ekmek'le ilgili çalışma yaptıklarını ifade etmesine rağmen, bir buçuk yıl içinde ne yazık ki somut hiçbir adım atılmamıştır. Sayın Gürel ise, imza kampanyasında verdiği imzanın arkasında durmuş ve Yalova Halk Ekmek projesini hayata geçirmiştir” dedi. Yalova kamuoyundaki Halk Ekmek Fabrikasına kurulmasına ilişkin talebin olmasının doğal olduğunu belirten Çandır, “Kamuoyunda, halk ekmek fabrikası beklentisinin olması doğaldır. Ancak, bu çok maliyetli bir projedir. Biz de, yerel işletmelerden alınmasına taraftarız. 3 harfli marketlere indirimli ekmek veren fırınlarımız, halk ekmeğe de uygun fiyata ekmek verebilir. Olmazsa çevre illerden maliyetine alınması da mümkündür. Bazı siyasi partilerin halk ekmeği sahiplenme çalışmasını tebessümle karşılıyorum. Hele hele iki- üç gün önce kurulan partiler, halk ekmekten ancak ekmek alıp, onu da menemene banarlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi