SPOR

İnce; Tek Adam Rejimi Bizi Her Alanda Geriletti!

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye’nin 2024 Paris Olimpiyatları’nda elde ettiği sonuçları eleştirerek Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı istifaya davet etti.

Uzun zamandır geleneksel olarak düzenlenen yaz olimpiyatların otuzuncusu Fransa’nın Başkenti Paris’te gerçekleştirildi. Paris’te en son 1924 tarihinde düzenlenen yaz olimpiyatları 100 yıl sonra aynı yere dönerek ilginç bir tesadüfe imza attı. 26 Temmuz Cuma günü başlayan olimpiyatlarda binlerce sporcu yarışarak ülkelerini temsil etti ve 11 Ağustos Pazar günü yapılan kapanış törenin ardından olimpiyatlar resmen son buldu.

Ülkemiz olimpiyatlarda, “Türkiye Takımı” adı altında 18 branşta 54 kadın ve 47’i erkek olmak üzere 101 sporcu ile mücadele etti. Sporcularımız olimpiyat oyunlarında verdikleri mücadele sonucunda 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak ülkeler sıralamasında 64 sırada kaldı.

1984 yılında gerçekleştirilen Los Angeles Olimpiyatlarının ardından 40 sene sonra ilk defa altın madalya kazanamadan yurda dönmemizin ardından tartışmalar meydana geldi. Kimi kesimler elde edilen sonuçların yetersizliğinden dem vurarak Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a eleştiriler getirdi ve sorumluluğu üstlenmesini istedi. Bu isimlere Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce de katıldı.

1984 Olimpiyatları’ndan beri ilk defa altın madalya alamadan yurda dönüldüğünü hatırlatan İnce, “Hayaldi, gerçek oldu. Tek adam rejimi bizi her alanda geriletti. Özgürlük yoksa bilimde, sanatta, sporda başarı gelmez. Bakan Osman Aşkın Bak sorumluluğu alıp istifa et” dedi.