Ülkemizdeki doğayı korumak adına zaman zaman da olsa protesto gösterileri düzenleniyor. Bu protestoların son dönemde en çok yoğunlaştığı yerlerden biri olan Artvin’in Hopa İlçesi’ne bağlı Cankurtaran bölgesinden kara haber geldi. Bölgede yapılmak istenen mesire alanı projesi için ağaçların kesildiği iddiaları üzerine toplanan vatandaşların üzerine ateş açıldı. Saldırı sonrası ağır yaralanan Reşit Kibar hayatını kaybetti.

Haberin yazılı ve görsel medyada geniş bir şekilde yer almasının ardından tepkiler dinmek bilmedi. Silahlı saldırıya ilişkin tepki gösteren isimlerden biri de Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce oldu. Artvin Hopa’da ağaçların kesilmesine karşı çıkan köylülere ateş açılması kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirten İnce, “Bu elim olayda hayatını kaybeden yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu olay her yönüyle soruşturulmalı ve sorumlular bir an önce yargı önünde hesap vermelidir” ifadelerine yer verdi.

AK Parti’de Sıcak Gelişme: Merkez İlçe ve Çiftlikköy İlçe Başkanı Belli Oldu! AK Parti’de Sıcak Gelişme: Merkez İlçe ve Çiftlikköy İlçe Başkanı Belli Oldu!

Kaynak: Haber Merkezi