Çınarcık Belediyesi'ne bağlı Yasemin Koç Halk Kütüphanesi, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere kapılarını açmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Koruköy İlkokulu 4/A şubesi, Hüdaverdi Aydın İlkokulu 2/C şubesi ve 3/D şubesi öğrencileri, sınıf öğretmenleriyle birlikte kütüphaneyi ziyaret etti.
Ziyaretlerde öğrencilere kütüphane tarihi hakkında bilgiler verilirken, aynı zamanda kütüphane üyelik prosedürleri de anlatıldı. Öğrenciler, kitaplarla iç içe olmanın önemini kavrayarak, kütüphanenin sunduğu olanaklar hakkında bilgi sahibi oldular.
Etkinliklerin bir diğer keyifli kısmı ise, ayraç yapımı ve kitap okuma aktiviteleri oldu. Öğrenciler, kendi tasarımlarını oluşturdukları ayraçları yaparken, kitap okumaya olan ilgilerini artıran keyifli bir atmosferde vakit geçirdiler.
Kütüphane, bu tür etkinliklerle öğrencilere kitap okuma alışkanlıklarını kazandırmayı ve kütüphane kültürünü aşılamayı hedefliyor. Yasemin Koç Halk Kütüphanesi’nin bu anlamlı etkinliklerinin devam edeceği duyuruldu.